הצצה לספר "עיצוב משפחתי": יצירת חלל מזמין נעים ועוטף

שפע של סגנונות עיצוביים בבתים פרטיים ודירות שעיצבה דנה שבדרון במרוצת השנים, מוצעים בספר הביכורים שלה, שהוא למעשה Coffee table book, פריט עיצובי בפני עצמו שאפשר להניח בחדר המגורים בבית. הנה הפרק הפותח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דירה בעיצוב דנה שבדרון בפרוייקט כוכב הצפון
דירה בעיצוב דנה שבדרון בפרוייקט כוכב הצפון | צילום: ליאור טייטלר
4
גלריה

״מאז שאני זוכרת את עצמי, אני חולמת, חושבת ונושמת עיצוב. התשוקה לשלב בין חומרים, לשחק עם צבעים ולסדר חללים מחדש פעמה בי מגיל צעיר מאוד. כשהייתי בת שש עיצבתי את החדר שלי לבד, בחרתי לעצמי את הטפטים, הריהוט והנגרות, משם המשכתי לעצב לאורך השנים חדרים ובתים של בני משפחה, שכנים וחברים. יש לי ראייה מרחבית מיוחדת. ברגע שאני רואה חדר או בית, אני רואה לנגד עיניי את התמונה שלהם בתום תהליך העיצוב.

דירת גן בכוכב הצפון. עיצוב דנה שבדרון
דירת גן בכוכב הצפון. עיצוב דנה שבדרון | צילום: ליאור טייטלר

נמשכתי מאוד גם לעיצוב אופנה ועיצוב טקסטיל. התחלתי ללמוד, להעמיק, והתקדמתי בעיצוב בתים. במשך הזמן פיתחתי אינטואיציה משלי: תוך כדי שיחה והיכרות ראשונה עם הלקוחות אני כבר יודעת לאלו צבעים וחומרים הם יתחברו, מה הם יאהבו ואיזה סגנון יענה על הציפיות שלהם. זה מה שמאפיין אותי כמעצבת, לכן כל פרויקט שלי הוא מיוחד ושונה מן האחרים.

ממש כפי שלכל אדם יש טעמים וריחות שהוא מעדיף, לצד כאלה שהוא מתרחק מהם – לכל אחד יש גם תחושות ואסוציאציות, טובות ופחות טובות, בנוגע לפריטי עיצוב וסגנון עיצוב. יש מי שמתפעל ממנורת וינטג׳ נוסטלגית ויש מי שהיא מזכירה לו בתים בריח נפטלין. חשוב לתת לאנשים להביע את דעתם ולתת להם מקום לבטא את רצונותיהם. אבל עליי, כמעצבת, מוטל למצוא את נקודת האיזון. הלקוחות צריכים לדעת שיש כאן בעל מקצוע, עתיר ניסיון וידע, ושהמילה האחרונה היא שלו. הם אכן שותפים מלאים לתהליך העיצוב, אבל יש מי שמוביל. הלוקחות זקוקים לביטחון הזה, ליד המכוונת שאפשר לסמוך עליה, ובסוף תמיד אומרים תודה״

מתוך הספר ׳יעיצוב משפחתי׳. עיצוב דנה שבדרון
מתוך הספר ׳יעיצוב משפחתי׳. עיצוב דנה שבדרון | צילום: ליאור טייטלר

מתוך הפרק הראשון - ״מטבחים״

בעיניי המטבח הוא הלב הפועם של הבית, מרכז החיים, לכן כשאני מעצבת מטבח, אני מציירת בסיוע בעלי את הדינמיקה המשפחתית. למשפחה ברוכת ילדים ונכדים, המרבה להתכנס לארוחות משותפות, אמליץ להעמיד דרך קבע שולחן אוכל מרכז פתוח לרווחה, שיכיל באהבה ובנוחיות את כל הבאים. אם זה אפשרי, כדאי למקם את המטבח ואת פינת האוכל בחלל אחד או לפחות צמודים זה לזה. חשוב מאוד שהמבשל והמארח יהיה בקשר עין עם היושבים סביב השולחן.

במטבח שלי עושים הכל יחד. יושבים, קוצצים, מבשלים, אופים וטועמים, מתענגים, מרימים כוסית ומנהלים שיחות קצרות וארוכות. לכן חשוב מאוד שלכל בני הבית יהיה תשפע מקום ליד פינות הישיבה ומשטחי העבודה. בבית שבו מרבים לבשל ולארח אמליץ תמיד על שני משטחי עבודה – אחד על השיש ואחד על האי. ואפילו, על שני כיורים לצד מקומות אחסון רבים שיכילו את כל הטוב הזה.

דירת גן בכוכב הצפון. עיצוב דנה שבדרון
דירת גן בכוכב הצפון. עיצוב דנה שבדרון | צילום: ליאור טייטלר
תגיות:
טיפים
/
אגרנות
/
עיצוב הבית
/
סדר וארגון
/
מעצבת פנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף