הילדים יעופו: יום של צבע וכיף בדליית אל כרמל

למצוא אטרקציות מרעננות בחופש הגדול זו לא תמיד משימה פשוטה. אם מיציתם מוזיאונים וקניונים יש לי הצעה ליום טיול מיוחד, צבעוני וטעים בדליית אל כרמל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בית הצבעים
בית הצבעים | צילום: דנה סתוי
3
גלריה

סם חלבי, אמן צעיר וכריזמטי, חייכן ומוכשר המתהלך בגאווה בדלית אל כרמל שלו, וגורם לך ברגע, להרגיש שהבית שלו פתוח בפניך, הלכה למעשה ובפני כל מי שמגיעים לבית הצבעים שלו.

המחשבה של לקחת בית ילדות שלם, וילה של ממש, ולהפוך אותה למוזיאון חי ונושם, הוא קסם של ממש. יש משהו ייחודי בלראות בית שלם על כל פינותיו, משעוליו, קומותיו ומדרגותיו, שכולו צבוע בטכניקה המיוחד של סם, שגורם לך פשוט להרגיש חופשי. כי זו מידה מסוימת של אומץ וחירות מחשבה, של שחרור מעכבות ומסורות שכובלות אותך ל"מה יגידו?!", ובמקום זה מוצגת מולנו פרשנות חדשה לבית, למשפחה, לגבולות היצירה שאין לה גבול. וכל אלו ממלאים את כל חדרי הלב בהשראה.

בית הצבעים הינו הבית המקורי של משפחתו, אותו הפך ליצירת אומנות אחת מפוארת בשיתוף חברת הצבע הישראלית “נירלט”, התומכת באמנים מקומיים ונרתמה לפרויקט עם 1,800 ליטר צבע.

בית הצבעים
בית הצבעים | צילום: דנה סתוי

במקום תמצאו גם מיצג אוטובוס שהעניקה חברת דן לטובת הפרויקט ואפילו הפתעה נוספת בגג. תגלו בעצמכם! הבית משלב מייצגי אומנות, פירוטכניקה, אולם מבקרים אינטימי, בו מוקרן סרט יפה ומרגש על תהליך היצירה של בית הצבעים ועל סיפור המשפחתי שלו.

במהלך החופש הגדול, בימים ראשון חד חמישי, יערכו בבית הצבעים סיורים מודרכים לכל המשפחה, בסיומם יוכלו המבקרים, להצטרף לסדנאות יצירה שהם חלום של כל ילד- ציור, כתיבה ויצירה בצבעים מיוחדים, בצורה חופשית וללא גבולות על כל הקירות, הרהיטים והחפצים הלבנים בגלריה לאמנות של סאם חלבי במרכז הכפר . הזדמנות לקחת חלק במיצג אמנותי קהילתי. ללא עלות נוספת.

אימאן - אירוח דרוזי
אימאן - אירוח דרוזי | צילום: דנה סתוי

אימאן חלבי- אירוח דרוזי

ואם כבר הגעתם לדלית אל כרמל, כדאי לכם להכיר ולשלב גם ביקור בתיאום מראש, בביתה של של אימאן, חמותו של סם חלבי. תזכו לטעום ארוחה מפנקת מעשה ידיה להתפאר של אימאן, לשמוע סיפורים פיקנטיים ומעוררי השראה מבית המשפחה וליהנות מחוויה אחרת.

אימאן, אישה רבת כישרונות, אם וסבתא, שכל המשפחה עוטפת אותה וסביבה. גם היא, מסתבר מסיפוריו של סם, באה ממשפחה דרוזית מכובדת שהייתה מהחלוצים שקשרו את גורלם בגורל הארץ והמדינה ועודדו בגיוס בוגריה לצה”ל מאז ועד היום. הגאווה הזו ניכרת גם בעיניה.

תגיות:
החופש הגדול
/
אטרקציות ילדים
/
צבעים
/
דלית אל כרמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף