עתליה עין מור (38), נולדה וגדלה בעין כרם ועד היום זה המקום האהוב עליה בעולם. היא נשואה לרועי ואם לאוריני. "את העסק שלי הקמתי בשנת 2010 ובמסגרתו מארחת בביתי אורחים מרחבי תבל לארוחות עילית ולסדנאות וגם מובילה סיורים קולינריים בחלקים של ירושלים ששימרו את המסורת", היא מספרת. הספר שלה "עין כרם לבשל ולטייל" זכה מקום ראשון בתחרות הגדולה בעולם לספרי בישול.
לפני ארבע שנים, אחרי שנים רבות של ביקורים חוזרים ונשנים באי, עתליה ומשפחתה החליטו לחלק את חייהם בין עין כרם לבין כפר נידח ומבודד בהרי כרתים בו אנו הזרים היחידים.
"הגענו לכפר הזה לראשונה לפני כעשור. אף אחד מ-70 התושבים אינו מדבר אנגלית (פרט לניקוס השכן, למזלנו) וכמעט כולם כאן עברו מזמן את גיל 80 ופעילים יותר ממה שאני אי פעם הייתי. אני מתמלאת בהשראה מכל רגע ורגע במקום הזה, ומובילה סיורים קולינריים תרבותיים לכפרים האחרונים באי שעדיין שמרו על המסורת, בהם אנחנו פוגשים חברים שלי ששמחים סוף סוף להכיר אנשים מחוץ לכפר".
ההמלצות שלי לכל מטייל בכרתים:
כיום עתליה מעבירה סיורים קולינרים לבתים הפרטיים של שכנותיה הזקנות וחבריה החקלאים. הסיורים יוצאים מספר פעמים בשנה. הם חמישה ימים מלאים כולל לינה טיסות הסעות פינוקים והם חוויה שעשויה להיות משנת חיים ומרחיבת לב לפי דברי באי הסיורים. בנוסף, היא מקיימת כאן גם ימים בודדים לקבוצות, זוגות או משפחות בהם אנחנו חווים יחד את החוויות הקולינריות המקומיות.