יותר גבוה מהבורג' חליפה? גורד שחקים חדש בדובאי בשווי מיליארד דולר ישבור שיאי עולם

העיר שלא מפסיקה לשבור שיאים, עסוקה כעת בשבירת שיא חדש: פרויקט ששוויו מיליארד דולר - מגדל ובו מסעדה, בריכת אינסוף, יער גשם ופנטהאוז מהגבוהים בעולם | צפו

רחלי קירמה צילום: פרטי
דובאי
דובאי | צילום: רויטרס

מלבד אלה, המגדל - שיתפרס על פני 122 קומות ויציע את הנופים המרהיבים של דובאי - יכלול מתקנים נוספים כמו חדר כושר משוכלל, ספא, מרפסות ברביקיו, מסלול ריצה ובריכות בכל קומותיו.

הפרויקט, הממוקם בלב מרכז העיר דובאי, יכלול 18 פנטהאוזים יוקרתיים, כשמחיר הדירות ההתחלתי הוא כ-700,000 דולר (כ-2,600,000 ש"ח). Tiger Properties, המפתחת של הפרויקט, כבר בנתה יותר מ-270 בניינים בעיר, ביניהם מגדל ג'ייד (28 קומות), מגדל הכיכר האדומה (34 קומות) ומגדל וולגה (40 קומות).

מנכ"ל קבוצת טייגר, עאמר ואליד אל זובי, הדגיש את הייחודיות של הפרויקט: "אנחנו לא רק מספקים לאנשים הזדמנות לחיות בפאר, אלא גם מאפשרים להם ליהנות מהרפתקאות ייחודיות. כמה אנשים יכולים להתפאר שהם חיים בעננים עם יער גשם משלהם ואומגה בקרבת מקום?", אמר לניו יורק פוסט.

אל זובי הוסיף כי הפרויקט, במיוחד יער הגשם, מדגים "מחויבות להרמוניה עם הטבע, שמירה על המגוון הביולוגי וטיפוח צמיחה בת קיימא" ומשמש כ"סמל לאחריותנו להגן ולטפח את המערכות האקולוגיות היקרות ביותר של כדור הארץ".

תגיות:
דובאי
/
איחוד האמירויות
/
שיא עולם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף