האם חלמתם אי פעם לחיות בכפר ציורי בלב האלפים השוויצריים? העיירה אלבינן מציעה לכם לא רק את החלום הזה, אלא גם סכום נדיב שיעזור להגשים אותו. היוזמה החדשה של העיירה הקטנה מציעה מענק מפתה של 20,000 פרנק שוויצרי לכל מבוגר שיעבור להתגורר בה, ועוד 10,000 פרנק עבור כל ילד במשפחה.
הרעיון נשמע כמו הצעה שאי אפשר לסרב לה - חיים בנוף אלפיני עוצר נשימה, מוקפים במסלולי סקי, ועוד מקבלים על זה כסף. אלבינן, שנאבקת בתופעת ההגירה השלילית כמו כפרים רבים באזור, מנסה למשוך אליה משפחות צעירות שיפיחו חיים חדשים ברחובותיה הציוריים.
הדרישה המשמעותית ביותר היא ההתחייבות לתקופת מגורים של עשר שנים לפחות בעיירה. זה לא סתם ניסיון קצר - זו החלטה שתשנה את חייכם. בנוסף, תצטרכו לעבור את התהליך המורכב של קבלת אזרחות שוויצרית.
החיים בלב האלפים עבור המשפחה הנכונה, יכולה להיות הזדמנות של פעם בחיים. אלבינן מציעה איכות חיים יוצאת דופן - אוויר הרים צלול, נופים מרהיבים בכל עונות השנה, וקהילה קטנה של כ-200 איש. בחורף, העיירה הופכת לגן עדן לחובבי הסקי, עם גישה קלה למסלולים . בקיץ, האזור מציע אינספור אפשרויות לטיולים, רכיבת אופניים וספורט אתגרי.