מחקר מקיף שנערך בקרב יותר מ-18,500 חובבי אוכל מרחבי העולם מגלה כי הבירות הקולינריות המוכרות של אירופה כבר לא שולטות לבדן בכתר. מגזין הלייפסטייל "טיים אאוט" פרסם את דירוג ערי האוכל המומלצות ביותר לשנת 2025, והתוצאות פותחות בפני חובבי קולינריה אופקים חדשים ומפתיעים.
הגומבו (מרק עשיר ומתובל), הג'מבלייה (תבשיל אורז מושפע ממטבחים מרובים), והבנייה (כיסוני בצק מטוגנים בציפוי אבקת סוכר) הם רק חלק קטן מהסיבות שהעיר זכתה להכרה בינלאומית. כפי שציין אחד המשתתפים בסקר: "בניו אורלינס לא אוכלים כדי לחיות, אלא חיים כדי לאכול".
אסיה מככבת בצמרת
הניגודיות הזו היא שהופכת את בנגקוק ליעד המושלם לאוהבי אוכל. אפשר לאכול בבוקר ארוחה מפוארת במלון יוקרה, ובערב לשבת על פלסטיק בסמטה צדדית ולטעום את הפאד תאי הטוב בעולם.
הלוחמת הקולומביאנית ויתר המתמודדים
ההפתעה האינדונזית
ג'קרטה מהווה את אחת ההפתעות הגדולות ברשימה. העיר האינדונזית, שבעבר לא נחשבה ליעד תיירותי מובהק, זוכה להכרה על המגוון המרשים של תבשיליה. הרנדנג – נתחי בקר המבושלים בחלב קוקוס ותערובת תבלינים עשירה – זכה כבר בעבר לטייטל המאכל הטעים ביותר בעולם, וכעת מושך תיירי אוכל רבים לבירה האינדונזית.
איפה הערים האירופאיות?
מפתיע לגלות שמלבד מדריד ופריז, אף עיר אירופאית אחרת לא נכנסה לעשירייה הראשונה. נאפולי האיטלקית דורגה רק במקום ה-19, ופורטו הפורטוגלית במקום ה-17. רומא, ברצלונה, אתונה וערים אירופאיות מובילות אחרות נעדרות לחלוטין מהרשימה. האם אנחנו עומדים לפני שינוי עמוק בתפיסה של מזון איכותי?