בלב חורשה, בחוות סוסים, לשפת האגם, ואפילו באמצע העיר – עגלות הקפה כובשות את הארץ ואת הלב, ומגישות, לצד קפה ומטעמים, בילוי בלתי מכופתר באווירה מיוחדת. אז איך אתם אוהבים את הקפה שלכם, ואיפה?
ובכן, יתכן שבכתבה הבאה נמצאת התשובה לשאלות החשובות האלה. מצפון לדרום וממזרח למערב, אספנו עבורכם לכבוד החג רשימה של עגלות הקפה הכי טובות בארץ. עם קפה משובח, אוכל טעים ומיקומים מרהיבים בין נופי הארץ. אז למה אתם מחכים? סעו לשתות קפה.
צפון
קפה יער, בית לחם הגלילית, כבישי גישה: 77, 75
בין השדות של עמק יזרעאל, בלב המיזם האקולוגי המשפחתי “יער המאכל”, מחכה “קפה יער”, שאותו הקימו בני הזוג ניצן ויולי — עגלת קפה שמזמינה לעצירה בטבע עם תפריט המבוסס על גידולים אורגניים מקומיים. המקום מציע הרבה יותר מקפה: חוויית טיול, אווירה רגועה ותוצרת של יצרנים מהאזור על בסיס חומרי גלם עונתיים.
הגינה האורגנית הצמודה מספקת ירקות, פירות ועשבי תיבול המגיעים. יצרני גבינות ולחמים מקומיים מביאים את שלהם, והתוצאה היא בראנץ’ כפרי וטרי. בימי שישי אפשר ליהנות משוק אורגני קטן במקום, ולחזור ממנו עם תוצרת חקלאית שזה עתה נקטפה.
קפה על הקצה, קריית טבעון כבישי גישה: 77, 75
על פסגת גבעה מול נופי עמק יזרעאל יושבת “קפה על הקצה”, עגלת הקפה של עזרא מזרחי — מקום קטן עם נוף גדול, שמציע רגע של שקט לכל מי שעובר באזור. העגלה סמוכה לגן שעשועים, פתוחה גם בשבת ומושכת אליה מטיילים ומשפחות.
עזרא, איש תרבות ויצירה מקריית טבעון, בנה כאן פינה שמחברת בין אהבותיו לקפה, לאנשים ולטבע. מיטיבי הלכת יודעים שמדובר בעגלת קפה ותיקה, שאליה מגיעים אנשים שאוהבים לפרוש שמיכת פיקניק. רוכבי אופניים עוצרים פה כבר שנים.
קפה מוייז, רמות, כביש גישה: 92
על מצוק קטן מעל הכנרת, במרחק נגיעה מהמדרסה, מסתתרת עגלה שהיא הרבה מעבר לתחנת קפה, “קפה מוייז”. השם הוא מחווה לאנשים שבנו את האזור, במקרה זה מוייז (משה), מחלוצי הגולן, אביה של אור רוטר, שהקימה את המקום עם בן זוגה טל אדרי.
העגלה שוכנת בלב מתחם “לול ארט”, גלריה לאמנות ומתחם סדנאות למשפחות, שהוקם בלול תרנגולות ישן. זהו מקום שמחבר בין אהבה לאדמה, יצירה קולינרית ונוף מרהיב של הגולן, הגליל והכנרת. בתפריט תמצאו קפה, מאפים טריים שנעשים במקום, גבינות ויינות מהאזור וגם בירה מהחבית. הכל מוגש באווירה כפרית ובהקפדה על כשרות מלאה.
קפה ברנצ'ו, ציפורי, כביש גישה: 79
במרכז חוות סוסים ציורית בציפורי נמצא את “קפה ברנצ’ו”— עגלת קפה שהקים דורון מיניס כדי להעניק חוויית אירוח כפרית בלב העמק. במקום יש קפה איכותי, מנות גליליות מוקפדות ומאפים ביתיים, וחשוב לא פחות, רכיבה על סוסים.
כשמסביב טיילת, אגם ואתרי טבע – נחל ציפורי והגן הלאומי – מדובר בעצירה אידיאלית למטיילים ולמשפחות. מה בתפריט? מנות של פיקניק גלילי: "מגש מניס" עם בטטה, חציל, עלי גפן ולאבנה, פטאייר תרד וגבינה, כריכים, מאפים ועוד.
מוישה קפה בשדה, קיבוץ לביא, כבישי גישה: 77, 65
במרכז קיבוץ לביא, ליד צומת המוביל, תמצאו את “מוישה קפה בשדה”, עגלת קפה משפחתית שמציעה חוויית קפה איכותית ומאפים טריים. המקום, שקם במהלך המלחמה, נמצא בלב אזור טיולים פופולרי, מה שעושה אותו נקודת עצירה מושלמת למטיילים.
בתפריט קפה איכותי ומאפים טריים שמכינים במקום, סנדוויצ’ים וקינוחים. כל המנות מוגשות באווירה כפרית עם דגש על שירות אישי וחמים, במתחם נעים ופתוח לשדות. סגור בשבת.
שרון
דשא גן, כפר יונה, כבישי גישה: 57, 4
במרחב ירוק ופסטורלי, לא הרחק מנתניה, שוכן “דשא גן” – מתחם גינון מעוצב שמציע עגלת קפה ייחודית. את המקום הקים מור סרוסי, שמצא בגינון דרך להתמודד עם חוויות מהצבא. ב”דשא גן” קפה משובח, מאפים טריים, ממרחים וארוחות קלות, והדגש הוא על טריות. המקום מעסיק גם עובדים בתהליך שיקום ומבקש לחבר בין אוכלוסיות שונות בחברה.
קפה וים, קיבוץ שפיים כביש גישה: 2 (כביש החוף)
“קפה וים” בשפיים היא אחת העגלות הוותיקות והפופולריות בארץ. העגלה ממוקמת במרחק הליכה מהים, קרוב לשמורת השרון, ומגישה אווירה של חוף ים, נוף מרהיב ומוזיקה שקטה ברקע, שיוצרים תחושת חופש והתנתקות. את עגלת הקפה הקימו אופי ארז ואייל סלומון, חברי ילדות מקיבוץ שפיים, שהיו בעלי “קפה ליברל” בקוסטה ריקה. זו פינה קסומה שבה אפשר לשתות קפה או בירה, ולחוות “חוויית ים” אחרת.
קפה עץ הזית, עולש, כבישי גישה: 6, 57
“עץ הזית” היא עגלת קפה פסטורלית במושב עולש. את המקום, השוכן לצד גן שעשועים, הקימו בני הזוג נעמה ועדי, כשהיא, קונדיטורית עם ניסיון של 25 שנה, מביאה את היצירה שלה לקהל. התפריט מציע מגוון מאפים טריים, כריכים ועוגות, ובימי שישי העגלה הופכת לחגיגה קולינרית של ממש עם חלות, מאפים ועוגות לקראת שבת.
העגלה יושבת בחורשה מטופחת, שבה השקיעו בני הזוג בצמחייה ובפינות ישיבה נוחות. במרחק נגיעה משם נמצאת "חוות החופש", חווה שיקומית לבעלי חיים. “עץ הזית” נקראת כך מתוך כבוד למטע הזיתים המשפחתי, ומשלבת אהבה לקונדיטוריה, לקפה ולאירוח.
זלדה, נווה ירק, כבישי גישה: 5, 6, 40
“זלדה” היא עגלת קפה קסומה במרכז מושב נווה ירק, קרוב לתל אפק ולמפל הנסתר בהוד השרון. את המקום הקימו בני הזוג גלי ומוטי, המנהלים גם את המזנון שבבריכת המושב. מוטי, קונדיטור בוגר "תדמור", וגלי, שאוהבת לארח, יצרו מקום נעים המפגין את אהבתם לבישול ולאירוח.
העגלה ממוקמת במרחק הליכה מנחל הירקון ויש סביבה בריזה טבעית, גן ירוק וצל. במקום פינות ישיבה, ערסלים ומחצלות וגם מתקני משחקים לילדים. שם העגלה הוא מחווה לאמו של מוטי, בשלנית מעולה שזכתה לאהבה רבה מסביבתה. העגלה מציעה אוכל פשוט אך מדויק, שמיועד גם לנמנעים מגלוטן ולטבעונים.
מרכז
אביולה, צופים, כביש גישה: 55
עגלת הקפה “אביולה” ממוקמת על גבעה סמוך לקיבוץ אייל ולאלפי מנשה, ומציעה נוף עוצר נשימה מערבה. היא הוקמה בידי יפעת ואלעד כדי להנציח את בתם, אביה גנוט ז”ל, שנרצחה במסיבת הנובה.
העגלה תוכננה במקור להיפתח לפני המלחמה, ואביה הייתה אמורה לנהל אותה, אבל אביה טסה לחו”ל, והתוכניות השתנו. לאחר האסון החליטו יפעת ואלעד לפתוח את העגלה הניידת, לשרת את התושבים בסביבה ולהנציח כך את בתם. כל ההכנסות מהעגלה מוקדשות לתמיכה במרכז פוסט־טראומה לטיפול בנפגעים ובבני משפחותיהם.
על המזח, בת ים, כביש גישה: 20 (איילון)
ידעתם שיש עגלת קפה בבת ים? “על המזח” ממוקמת בטיילת בת ים, לצד המזח המפורסם של העיר. העגלה מציעה חוויית קפה ואוכל קל, עם נוף נהדר לים. אביב, שגדל על אהבת הים ועבד שנים רבות במסעדות חוף, החליט להקים את המקום כדי לשלב את אהבותיו.
התפריט בעגלה כולל שייקים טריים, טוסטים, כריכים וקפה, כמובן, שמתאימים לאווירת החוף הקלילה. מיקומה של העגלה בטיילת בת ים עשה אותה לנקודת מפגש פופולרית, בייחוד בשעת השקיעה.
מאנדרא, לשם, כביש גישה: 5
“מאנדרא” היא עגלת קפה ביישוב לשם בשומרון, ויש ממנה תצפית מרהיבה לעבר מישור החוף. את העגלה הקימו רועי ועומר, חברי ילדות, שהגשימו חלום לאחר שחזרו מהמילואים במלחמה. במרפסת הדק יש פרגולה, ותחתיה אפשר להשקיף לעבר שקיעות מדהימות.
העגלה מציעה סלטים וכריכים טריים שמוכנים במקום. האווירה מתאימה לכל סוגי המבקרים: משפחות עם ילדים, זוגות שמחפשים דייט רומנטי, וצעירים שמגיעים ליהנות מהקפה ומהאווירה. השם "מאנדרא" מגיע מהשפה הארמית ומשמעותו נוף.
קפה באגם, ראשון לציון, כבישי גישה: 20, 431
עגלה עירונית נוספת היא עגלת "קפה באגם”, השוכנת ליד האגם בראשון לציון ומציעה מקום פתוח וטבעי, עם נוף, בלב העיר. עירד, בעל העגלה, חי ונושם את עולם הקולינריה, פתח בתקופת הקורונה את “הדוקטור”, מטבח רפאים שהתמחה בהמבורגרים, אך הרגיש שהחיבור עם האנשים חסר לו.
לאחר שעבר חוויות טראומטיות בשבעה באוקטובר החל עירד בתהליך שיקום ובמהרה הגיע הרעיון לפתוח עגלת קפה. במהלך עבודה באירועים הוא זיהה את המקום המושלם. העגלה מציעה לאורחים מקום ישיבה נעים ליד שולחנות או השתרעות עם סלסילת פיקניק ומפה על הדשא. התפריט מציע מנות טריות, שהרבה מהן נעשות בעבודת יד.
שפלה
עגלול, בית גמליאל, כביש גישה: 42
“עגלול” היא עגלת קפה כשרה למהדרין שמוצבת במושב בית גמליאל. היא הוקמה בידי ענבר ומבשרת, בני זוג שאוהבים לארח, ומציעה קפה ואוכל טעימים. העגלה שוכנת בלב משק חקלאי תיירותי, ומציעה גם פעילויות חווייתיות כקטיף ענבים וחמניות וסדנאות לגלגול עלי גפן. הילדים יכולים ליהנות מהמרחב הפתוח, לפגוש חיות משק, לטייל בין המטעים ולצפות בעבודת החקלאות בשטח. האורחים במקום יכולים לשבת סביב שולחנות או על הדשא. כל מנות האוכל בעגלה נעשות בעבודת יד ומבוססות על חומרי גלם איכותיים.
ללה בירקפה, גבעת הברושים במודיעין, כבישי גישה: 443 ,431, 3
“ללה בירקפה” הוקמה בידי אלי, שעבד כ־30 שנה בעולם ההייטק, ואז פרש לטובת עיסוק חדש ומרגש. הוא החל לבשל בירות בביתו, התפתח והצליח בתחרויות - והקים את מותג הבירות “ללה”. בהמשך הוא פתח עגלת קפה שמציעה את הבירות שלו לצד קפה איכותי ומנות מגוונות.
העגלה ממוקמת באזור פתוח, עם בריזה נעימה, סמוך למצפה אמנון ליפקין שחק. היא פתוחה בימים חמישי עד שבת, ולעיתים מתקיימים בה אירועים כהופעות וחתונות.
קפה לוצ'ה, גדרה,כבישי גישה: 7, 40
את “קפה לוצ’ה” הקימו גל וגל, שני חברים שאוהבים עגלות קפה. היא נמצאת בגן ביל”ו, הגן הוותיק ביותר בגדרה, סמוך לגן שעשועים, מה שמאפשר להורים לשתות קפה בנחת בזמן שילדיהם משחקים. המקום פסטורלי, ויש בו דשא רחב ועצים.
התפריט בעגלה כולל מגוון כריכים וסלטים טריים, כולם מוכנים במקום עם קבלת ההזמנה. השם “לוצ’ה” נבחר בהשראת שורשיה האוקראיניים של אשתו של גל - ומשמעותו ברוסית היא הכי טוב.
דרום
קפה ליצ'י, באר טוביה כבישי גישה: 3, 40
עגלת הקפה “ליצ’י” הוקמה בידי תמי וגפן בן יעקב, אם ובת, מתוך אהבה לאירוח ולקונדיטוריה, ובמיוחד לגלידות. גפן, שלמדה הכנת גלידה באיטליה, הקימה עם אמה את העגלה בבאר טוביה, על כר דשא גדול, בצל עץ איקליפטוס מרשים. המשפחה היא ממקימי היישוב.
העגלה מציעה גלידות בעבודת יד על בסיס מתכונים ייחודיים, נוסף לקינוחים אחרים ולקפה – עם גלידה ובלעדיה. חומרי הגלם מקומיים ואיכותיים. האווירה משפחתית וחמה וגם נגישה לכיסאות גלגלים.
גאולה, תקומה, כביש גישה: 25
במושב תקומה באזור עוטף עזה, בצל כרמים ירוקים ונופים מרהיבים, נמצאת עגלת הקפה “גאולה”. היא פועלת במשק המשפחתי של משפחת בוימן, ובעליה הם בני משפחתו של רבש”ץ המושב. המקום מציע אווירה כפרית ונעימה, ונוף הכרמים תורם רבות לכך.
“גאולה” הייתה סגורה למשך חודשים ארוכים, בגלל המלחמה, ולאחרונה שבה לפעילות סדירה והיא פתוחה בימים שני עד שישי, בשעות 8:30־15:00. בצד הישיבה הרגועה בטבע מוגש אוכל איכותי.
קפאין, פארן, כביש גישה: 90
“קפאין” נמצאת במושב פארן שבערבה התיכונה, היא פתוחה גם בשבת ומציעה חוויה מיוחדת למבקרים, לנוסעים ולמטיילים באזור. התפריט החלבי כולל מאפים טריים הנאפים במקום, סלטים עשירים מירקות הגינה או מחממות הערבה, שלל כריכים ופיצה. וגם עוגות ועוגיות תוצרת בית, מיצים טבעיים וקפה משובח. העגלה ממוקמת במרכז המושב, סמוך למדשאה רחבה ולגן שעשועים.
אתר העגלות הגדול
עגלות הקפה שמופיעות בכתבה הן רק חלק קטן ממאות העגלות שאפשר למצוא באתר (ובאפליקציית) קופיטרייל. מאחורי היוזמה המיוחדת, הראשונה מסוגה בארץ, עומדת מיכל ספיר, תושבת השרון, חובבת טבע, טיולים וקפה מושבעת. הרומן שלה עם הקפה החל לפני 25 שנה, כשעבדה כבריסטה.
את רעיון האתר לעגלות קפה היא חבה לחופשת הלידה שלה כאם צעירה. אז היא גילתה את עגלות הקפה בעמק חפר ובשפיים, והתלהבה מהקונספט. אבל היא גם נתנה את דעתה לכך שהמידע הפומבי בעניין העגלות היה חלקי, מפוזר ולא מעודכן. ספיר, שבמקצועה היא בכלל נטורופתית וגננת, החליטה ליזום ולבנות פלטפורמה נגישה שמרכזת את כל המידע הנדרש בנושא.
כך נולד "קופיטרייל", האתר המאגד את כל מה שצריך לדעת על מאות עגלות הקפה הפזורות ברחבי ישראל. הוא מאפשר לכל אחד ואחת למצוא לעצמם את העגלה המתאימה, לפי המיקום, הסגנון, התפריט, דרכי הגישה וההעדפות האישיות. ספיר עצמה מקפידה לבקר בכל העגלות ולספק מידע אמין ועדכני.