מה קורה כשמבקשים מגורמי מקצוע לדרג את מקומות הפיצה הכי טובים באירופה? מתברר שהם מקבלים החלטה ערמומית: להשאיר את איטליה בחוץ לחלוטין. לא, זה לא טעות - זה בכוונה מוקדמת.
הסיבה הפשוטה? כשיש לך את מדינת הפיצה המקורית במרוץ, כל השאר כמעט ולא עומדים בסיכוי. אז במקום לראות איטליה סוחפת את כל המקומות הראשונים, הארגון מאחורי הדירוג החליט ליצור קטגוריה נפרדת. תחשבו על זה כמו משחק ספורט שבו השחקנים המקצועיים משחקים בליגה נפרדת מהחובבנים.
הזוכה המפתיע מבריטניה
אז מי כן זכה במקום הראשון? הפתעה: "נאפולי און דה רואד" מבריטניה. מקום שמנוהל על ידי מישל פסקרלה, שזכה ב-2023 בתואר יצרן הפיצה הטוב ביותר באירופה.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
המקום הזה לא רק פיצרייה - הוא נקרא "סמל של עידן חדש של פיצה נפוליטנית בבריטניה". עם סניפים בצ'יזוויק וריצ'מונד, המקום משנה את התפריט כל שלושה חודשים בהתאם לעונה ולחומרי הגלם הטובים ביותר שהם מוצאים. מה מיוחד בבצק שלהם? לפי המומחים, זה השילוב המושלם - "נועז אבל מאוזן".
במקום השני: בלדוריה במדריד, שזוכה לשבחים על הצוות "יעיל וידידותי" ועל פיצות יצירתיות כמו "בופאלה פסט" - עם רוטב עגבניות סן מרצאנו צלויות, עגבניות שרי קונפי, שבבי פרמזן ובזיליקום פסטו.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
במקום השלישי (שוויון): "ויה טולדו" בווינה ו"סרטוריה פנטיירי" בברצלונה. הווינאי זוכה בזכות "חומרי גלם טריים מעולים מאיטליה" עם נגיעה מפוליה (מולדתם של המייסדים). הברצלוני מרשים לא רק בפיצות אלא גם במבחר המנות הראשונות, בירות המלאכה והקינוחים הביתיים - "כמו של סבתא", כפי שמתארים המומחים.
20 המקומות הראשונים ברשימה האירופית עוברים אוטומטית לרשימת 100 הפיציריות הטובות בעולם, שכוללת גם זוכים מאסיה-אוקיאניה, ארה"ב, אמריקה הלטינית וכמובן איטליה. הטקס הסופי מתקיים ב-8 בספטמבר, וזה בטוח יהיה האירוע הכי טעים של השנה.
הרשימה המלאה זמינה באתר 50toppizza.it - אם אתם מתכננים טיול באירופה, זה יכול להיות המדריך הכי טעים שתצטרכו.