איפה אפשר לטעום מנה מ-99 מטבחים שונים במחיר של 20 שקל בלבד? התשובה מגיעה מאשדוד, שמתכוננת לאירוע הקולינרי הגדול ביותר שלה. אחרי שש שנים מוצלחות, פסטיבל "עמים וטעמים" חוזר בגדול עם 50 מסעדות, עשרות אלפי מבקרים וחידוש מיוחד שיעשה היסטוריה בעיר.
החברה לתיירות אשדוד הודיעה על קיום פסטיבל "עמים וטעמים" 2025 ב-21-22 ביולי בשעות 18:30-23:00 במדשאת גן אלישבע אשדוד. זוהי השנה השביעית בה מתקיים הפסטיבל, שהפך לאירוע הדגל של העיר אשר מושך אליו עשרות אלפי מבקרים מידי שנה. החברה לתיירות צופה כ-70,000 מבקרים.
היין האשדודי הראשון
הפסטיבל מתקיים תחת ניהולו של דוד קישקה, היועץ הקולינרי ויו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, מפיק אירועי קולינריה בארץ ובעולם. השנה יושק לראשונה במסגרת הפסטיבל היין האשדודי הראשון - "מצודת ים" - בלנד ישראלי יוצא דופן המשלב את זן היעל הקדום המופק מזני גפנים ייחודיים שהתגלו בפארק האקולוגי הנמצא במצודת אשדוד-ים.
לצד הדוכנים, יתקיימו מופעי מוזיקה. השילוב בין קולינריה לתרבות יוצר אווירה בינלאומית ייחודית בלב אשדוד.