בתוך הבלאגן - דבר אחד יציל אתכם בטיסה לארצות הברית

חג ההודיה מתקרב ושדות התעופה בארה"ב סובלים מעיכובים, ביטולי טיסות ותורים ארוכים; שר התחבורה האמריקאי שון דאפי מזהיר: אם השיתוק הממשלתי יימשך, חלק מהשמיים עלול להיסגר זמנית

מיטל שרעבי צילום: פרטי
שדה תעופה בדאלאס, טקסס
שדה תעופה בדאלאס, טקסס | צילום: רויטרס,Image of Sport/Sipa USA
3
גלריה

אם אתם מתכננים לטוס לארה"ב בימים הקרובים - קחו נשימה עמוקה. השמיים אולי פתוחים, אבל בשדות התעופה? תורים בלתי נגמרים, ביטולי טיסות, עיכובים של שעות - והכול נובע ממשבר פוליטי שמושך את המדינה למצב של שיתוק ממשלתי.

שר התחבורה האמריקאי, שון דאפי, הזהיר אתמול (שלישי) כי חלקים מהשמיים עשויים להיסגר זמנית אם המחסור בבקרי תעופה ועובדי ביטחון יימשך. ואם אתם טסים בתקופת חג ההודיה, שמיומה נחשבים לשיא העומס בשנה, ההמלצה היא ברורה - להתכונן להרפתקה מראש.

מה קורה עכשיו בשדות התעופה בארה"ב?

מאז תחילת אוקטובר נמשך השיתוק הממשלתי בארה"ב. אלפי עובדים ברשות ביטחון התחבורה (TSA) ובפיקוח האווירי עובדים כבר יותר מחודש בלי שכר, ורבים מהם פשוט חדלו להגיע לעבודה.

המשמעות: עיכובים ממושכים בבידוק הביטחוני, ביטולי טיסות ותורים ארוכים במיוחד. בנוסף, דווחו כמה תקריות בטיחות חמורות, כולל התנגשויות מטוסים על הקרקע, שמזכירות את ההשלכות של המחסור בכוח אדם.

נוסעים בשדה תעופה בארצות הברית, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
נוסעים בשדה תעופה בארצות הברית, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: רויטרס בראיין סניידר

חג ההודיה (27 בנובמבר) הוא אחד מימי הנסיעות העמוסים ביותר בשנה. לפי איגוד הנסיעות האמריקאי, ימי שלישי ורביעי שלפני החג, וכן יום ראשון שאחריו, הם בדרך כלל הימים העמוסים ביותר בשדות התעופה. השנה, עם המחסור החמור בבקרי אוויר ועובדי ביטחון, האיגוד מזהיר כי העומס צפוי להיות חריג במיוחד ולהשפיע על מיליוני נוסעים.

שון דאפי מזהיר: "כאוס מוחלט בשמים אפשרי"

שר התחבורה אמר כי אם המשבר יימשך: "תהיינה עיכובים ענקיים, ביטולי טיסות המוניים, ואולי נצטרך לסגור אזורים מסוימים בשמים כי פשוט לא יהיה לנו מספיק בקרים לנהל את המרחב האווירי בצורה בטוחה".

דאפי הוסיף שהמערכת עדיין בטוחה, אך הסיכון עולה ככל שהמחסור בכוח האדם נמשך. הוא גם הדגיש את הדילמה של העובדים, שחלקם נאלצים לבחור בין עבודה ללא שכר לבין מציאת מקור הכנסה אחר.

תקריות ומחסור בכוח אדם

כ-10% מעובדי TSA נעדרים באופן קבוע, והכשרות של בקרי טיסה חדשים הופסקו לחלוטין - מה שמעמיק את המחסור הקיים של כ-3,000 בקרים ברחבי ארה"ב. שדות מובילים כמו ניו יורק JFK, ניוארק, לוס אנג'לס ופיניקס חווים עיכובים ארוכים ותורים בלתי נסבלים.

נמל התעופה ניוארק
נמל התעופה ניוארק | צילום: AP

בנוסף, דווח על תקריות בטיחות חמורות, כולל התנגשויות מטוסים על הקרקע. מומחים בענף מזהירים כי מחסור בבקרי תעופה ואנשי ביטחון מגדיל את הסיכון - והתרסקות קטלנית שאירעה לאחרונה, שבה נהרגו שבעה בני אדם, היא תזכורת לכך.

כבר סגרתם חופשה? שימו לב

הגיעו לפחות ארבע שעות לפני טיסה בינלאומית - ובדקו את סטטוס הטיסה באתרי חברות התעופה לפני שיצאתם לדרך. היו מוכנים לאיחורים וביטולים גם בטיסות פנימיות. בכלל, כדאי לעשות תוכניות גמישות - שיאפשרו לכם להתנהל גם עם הטיסה בוטלה או נדחתה.

המסר ברור: עד שהמשבר בוושינגטון ייפתר, כל טיסה לארה"ב או בתוכה עלולה להסתיים באיחורים ובתסכול. השמיים אולי פתוחים - אבל הדרך אליהם, ובשדות התעופה, יכולה להיות הרפתקה בפני עצמה.

תגיות:
טיסות
/
תיירות
/
טיפים
/
ארה"ב
/
ביטול טיסות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף