בפעם הראשונה, בר יין מחוץ למרכז הארץ זוכה בתואר היוקרתי. בר היין "26.8" של שף עמוס חיון, הממוקם במלון כנען היוקרתי בצפת, הוכתר כ"בר היין/בר האוכל הטוב בישראל לשנת 2025" בתחרות השנתית של "מגזין האוכל".
הבר, יצירה משותפת של מלון כנען מקולקציית Fattal Limited Edition ושף עמוס חיון, גבר על מועמדים בולטים כמו "כרם בר יין" שבקרית ענבים ו"ורמוטריה" ו"קאב קם" התל אביביים, והביא את הפרס הנחשק צפונה, אל ליבה של הגליל העליון.
חיון, שצמח במטבחים מעוטרי כוכבי מישלן בניו יורק והפך לשף מטבח ישראלי עונתי מקומי במסעדת "רובידה", המשיך את שפת המטבח שלו גם בבר היין הצפתי. התחרות נחשבת לאחת התחרויות המובילות בעולם הקולינריה הישראלי ונערכת מדי שנה עם קטגוריות בולטות נוספות.
הסיפור של בר יין "26.8" הוא סיפור של דרך: בלב הגליל, בגינת המלון, ממשיך חיון את שפת המטבח שלו ומגיש תפריט של מטבח ישראלי מקומי ועונתי, אותו יצר באמצעות דיאלוג עם חקלאים, יצרנים ומגדלים בטרואר המקומי. היקב המרוחק ביותר, תל שיפון, נמצא ברדיוס של 26.8 קילומטרים בלבד - ומכאן שמו של המקום.
לאחרונה הושק בבר תפריט חורף חדש, מחומרי גלם מקומיים, איכותיים וטריים שיוצרים חוויה קולינרית מיוחדת, מסביב לבר המטבח הפתוח בו מתבצע הבישול לעיני האורחים או בחצר מול האח הבוערת ולצד גינת התבלינים של המסעדה. לצידו, יוגש תפריט יין המציג את יינות הגליל והגולן, כולל יקבי גראז"׳ זעירים ומיוחדים.