"תפסיקו להזמין את זה בטיסות" - מומחי תעופה מזהירים מהמנה הכי פופולרית

אוכל בטיסה תמיד זכה ליחסי ציבור גרועים - ובצדק, אבל יש סיבה מדעית למה פסטה היא הבחירה הגרועה ביותר. הלחץ בגובה הורס את הטעם, והפחמימות הכבדות גורמות לעייפות. מומחים ממליצים על פתרון פשוט

מיטל שרעבי צילום: פרטי
אוכל בטיסה
אוכל בטיסה | צילום: שאטרסטוק
2
גלריה

כולנו יודעים שאוכל של חברות תעופה לא בדיוק טעים. אבל מסתבר שזו פחות בעיה של האוכל עצמו, ויותר של מה שקורה לגוף שלנו בגובה של 10,000 מטר.

כבר ידוע שהלחץ הנמוך במטוסים ממש משתיק את בלוטות הטעם שלנו. הרגישות למתוק ולמלוח יורדת ב-20 עד 30 אחוז. זה כבר מסביר למה הכל טעם כמו קרטון. אבל יש עוד בעיה. פריץ גרוס, שאחראי על האוכל בחברת קייטרינג ענקית לחברות תעופה, הסביר ל-CNN שחברות התעופה בכלל לא ממש מתעניינות בטעם. הדאגה העיקרית שלהן? בטיחות מזון. "אנחנו עושים כמויות כל כך גדולות, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו טעויות", הוא אמר. "אתם יכולים לדמיין כמה קל לתבוע חברת תעופה".

אז למה דווקא פסטה?

גרוס גם הסביר שחלק מהמאכלים פשוט לא שורדים את תהליך הבישול בגובה. אם חלמתם על פסטה אל דנטה - שכחו מזה. כמו כל המנות באוויר, הפסטה מחוממת מחדש לפני ההגשה. התוצאה? היא כנראה תהיה מבושלת יתר על המידה, רטובה, ורחוקה מכל דבר שהייתם אוכלים ביבשה.

אבל זה לא הסוף. ד"ר צ'רלס פלטקין, שבדק את האוכל של תריסר חברות תעופה, מזהיר שפסטה ומנות כבדות אחרות בפחמימות זו בעצם הבחירה הגרועה ביותר אם אתם רוצים להגיע ליעד בהרגשה טובה.

פסטה
פסטה | צילום: אינג'אימג'

הבעיה היא ברמות הסוכר בדם. הפחמימות הכבדות גורמות לקפיצה חדה ואז לירידה חדה - והתוצאה היא תחושה של עייפות, עצבנות, ובטן לא שבעה. בדיוק ההפך ממה שאתם צריכים בטיסה ארוכה.

אז מה עושים?

הפתרון הכי טוב הוא פשוט לא לסמוך על האוכל של חברת התעופה. תארזו משלכם - פופקורן, חטיפי חלבון, פירות. זה לא רק עניין של טעם. זה גם עניין של איך אתם מרגישים כשאתם נוחתים. במקום להגיע עייפים ועצבניים אחרי ארוחת פסטה כבדה שלא הייתה טעימה מלכתחילה, תגיעו ערניים ושבעים.

בפעם הבאה שהדיילת שואלת "עוף או פסטה?" - אולי הגיע הזמן לומר "לא, תודה" ולהוציא את החטיף שהבאתם מהבית.

תגיות:
תעופה
/
טיסות
/
אוכל
/
תיירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף