מסעדת שף חדשה במלון היוקרתי של חיפה - והיא גם כשרה

רשת פתאל פתחה את מסעדת "טרסה" במלון בוטניקה בחיפה - אחת המסעדות הכשרות היחידות באזור. תפריט ים תיכוני עם נגיעות איטלקיות, נוף לגנים הבהאיים

מיטל שרעבי צילום: פרטי
מסעדת טרסה
מסעדת טרסה | צילום: דימה פומזן
2
גלריה

בחזית מלון "בוטניקה" היוקרתי בחיפה נפתחה לאחרונה מסעדת "טרסה", שמצליחה לשלב בין מטבח ים-תיכוני לבין נגיעות איטלקיות, וכל זאת מול נוף עוצר נשימה על הגנים הבהאיים. המסעדה הכשרה, אחת הבודדות באזור, פתוחה לקהל הרחב ומביאה בשורה קולינרית לתושבי העיר והסביבה.

ב"טרסה" תמצאו שלושה חללי אירוח שונים: בר תוסס, חלל פנים אינטימי ומרפסת פנימית נינוחה, שמאפשרת ישיבה מול הנוף המרהיב. האווירה נבנית בדיוק כך שכל אורח יוכל לבחור את החוויה שמתאימה לו - בין אם תרצה לשבת בשקט או ליהנות מהתנועה סביב הבר.

את המטבח מובילים השף חיים דיין, בעל ניסיון של מעל לשלושה עשורים, לצד השף זיכו חגאב, שיצרו תפריט ים-תיכוני עכשווי שמבוסס על חומרי גלם טריים מהכרמל, ואדי ניסנאס והים התיכון. בין המנות המובילות ניתן למצוא כנאפה פולנטה (59 שקל), קרודו דג ים (64 שקל), ריזוטו פטריות ומחית כמהין (64 שקל), סלט אינוורנו (64 שקל), סלמון פולנטה (124 שקל) וניוקי זעתר עננים (82 שקל). התפריט מציע שילוב של טעמים עשירים, טריים ומדויקים, שמזכיר מסעדות שף מהשורה הראשונה.

אנילוטי מסקרפונה מסעדת טרסה, מלון בוטניקה
אנילוטי מסקרפונה מסעדת טרסה, מלון בוטניקה | צילום: דימה פומזן

גם הקוקטיילים זוכים לטאצ' ייחודי, עם השראה מהחיבור לאדמה ולצמחים המקומיים. כך, ניתן ליהנות מ-Spain to Egypt - יין לבן מתובל בתותים, Breeze of Greece - אוזו וליצ'י או Italia Spicy - ג'ין עם צ'ילי.

בימים אלו מתקיים במסעדה פסטיבל שמן זית לציון עונת המסיק וחג החנוכה, בשיתוף משק אחיה ויקב טנא. במסגרת הפסטיבל מוגשות מנות מיוחדות המבוססות על שמן זית, לצד יינות במחירים מיוחדים, ובקבוצות בהזמנה מעל 200 שקל אף יוגש בקבוק שמן זית לטעימה. במהלך ימי החנוכה תתקיים הדלקת נרות חגיגית, והמסעדה תתעצב ברוח חג המולד.

שעות פתיחה הן ראשון עד חמישי בין 13:00 ל־23:00 ומוצאי שבת בין 19:00 ל־23:00, כשהמסעדה סגורה בימי שישי.

תגיות:
מסעדה
/
חיפה
/
תיירות
/
פתאל
/
כשר
/
בית מלון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף