שיפוד פטריית על הגריל בציר בקר, ראמן פטריות, מרק פטריות בתוך פחזנית, כדורי קסם ממולאים בפטריות מעושנות ופטריות בעולם הקינוחים והמשקאות. זה לא תפריט של מסעדה - זה יריד אחד בחיפה.
לאחר הצלחתו הגדולה של יריד שמן הזית, עיריית חיפה תקיים ביום חמישי (27.11) יריד קולינרי נוסף - "בשביל הטעם" - אשר יוקדש הפעם, בהשראת הגשמים הראשונים, לעולם הפטריות.
מה יהיה שם?
היריד יחל בשעה 11:00 בבוקר וימלא את שוק תלפיות בחגיגה של טעמים וריחות. בתי האוכל יגישו מנות מיוחדות המבוססות על פטריות הגדלות בסביבה הטבעית לצד פטריות מחוות ברחבי הארץ - ובהן אורניות, שמפיניון, פורטבלו, פורצ'יני, שיטאקה, רעמת האריה ועוד.
בשוק יוצעו דוכנים למכירת מגוון רחב של פטריות במחירים מיוחדים, לצד דוכני רוקחות המציגים מוצרים המבוססים על עולמות ההתססה של הפטרייה. בנוסף, השפית ורד פרן תעביר סדנה ייעודית לבישול עם פטריות.
הרצאות בתיאטרון "בית 9"
11:00 - "אילוף הכמהין" הילה אלפרט בשיחה עם נמרוד טבנקין, היזם והבעלים של חברת "אילסר", על מסע גידול כמהת החורף הצרפתית והפיכתה לסיפור הצלחה ישראלי.
13:00 - "פטריות מרפא" רע סופר, צייד פטריות ויזם "מיקוספרינג", ופרופ' וולמן, המלווה הרפואי של החברה - על המסע של הפטריות מהרפואה האלטרנטיבית אל לב הרפואה הקונבנציונלית.
15:00 - "ביערות הפסיכדליה" אופיר נצר, דוקטורנטית למדעי המוח באוניברסיטת חיפה, בהרצאה מרתקת על המפגש בין המוח לחומרים פסיכדליים ועל הפוטנציאל הטיפולי הגלום בהם.
במקביל תתקיים סדנת כתיבה חווייתית בהשראת עולם הפטריות, וב"יער הפיות" שבקומה העליונה של סירקין 21 יוצעו מתנות בהשראת הממלכה הפטרייתית.