החגיגה מתחילה מוקדם: הישראלים כבר במרוץ אחרי חופשות לקיץ 2026

למרות שהחורף רק התחיל, אתרי ההזמנות מדווחים על זינוק של 35% בהזמנות לקיץ 2025. יוון וקפריסין מובילות, בודפשט ופראג מפתיעות - והמחירים כעת נמוכים בעד כ־30% לעומת הקיץ

מיטל שרעבי צילום: פרטי
חופשה עם הילדים, אילוסטרציה
חופשה עם הילדים, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

נובמבר-דצמבר הם בדרך כלל חודשים של ריצות אחרי מעיל חם, מבצעי חנוכה וסידורים לבית. אבל השנה משהו השתנה: בזמן שהגשם הראשון הגיע באיחור אופנתי, אתרי הנסיעות מדווחים על תנועה ערה דווקא ליעדי קיץ. לא סקי, לא שווקי חג. קיץ. ים. הכל כלול. הישראלים, כך נראה, מעדיפים להרגיש את החום דרך המסך - ולסגור דיל עכשיו.

באתר הדקה ה-90, באתרי חברת התעופה בלו בירד איירוויס ו-TUS, מזהים היטב את המגמה. 35% מההזמנות האחרונות הן לחופשות קיץ, נתון בלתי שגרתי לעונה הקרה. היעדים המובילים מוכרים ואהובים: כרתים, רודוס וקוס, ועם טיסה קצרה במיוחד - קפריסין עם לרנקה ופאפוס. אבל לצד "הקלאסיקות" הצמודות לחופי הים, יש גם שתי הפתעות שעושות קאמבק בקיץ הקרוב: בודפשט ופראג, ערים שנחשבו עד לא מזמן ליעדי סתיו-חורף קלאסיים, ובחודשים האחרונים מתחילות להמריא גם כמוקד לחופשות יולי-אוגוסט.

רודוס
רודוס | צילום: שאטרסטוק

למה דווקא עכשיו?

לדברי אסף דניאל, מנכ"ל הדקה ה-90, התשובה נמצאת בארנק. דניאל מסביר כי מחירי ה-pre booking נמוכים בכמעט שליש מהמחירים שצפויים להופיע לקראת הקיץ עצמו - פער של אלפי שקלים כשמדובר במשפחות. לכך מצטרפים שערי מטבע נוחים במיוחד, חלון הזדמנות שיכול להתהפך בכל רגע בשל תנודות גלובליות, וגם אלמנט שהורים מכירים מקרוב: ביקוש לחדרי משפחה גדולים. זוהי לא תחרות על מבצע, אלא מרוץ על מקום פנוי.

וכשבוחנים דוגמאות מהשטח, היתרון מתחדד. חופשה משפחתית בכרתים, במלון Creta Maris, הכוללת פארק מים ופול הכל כלול, עולה כעת סביב 7,500 שקלים למשפחה. הזמנה דומה ביוני עשויה להגיע ל-11,000 שקלים - והפער הזה משמעותי, במיוחד כשהקיץ מלא הוצאות נוספות. בקוס, במלון Kipriotis Village, התמונה כמעט זהה: כ-6,500 שקלים בהזמנה עכשיו לעומת כ-9,000 שקלים בקיץ. מיליון שיקולים, פער אחד שמדבר בעד עצמו.

מעבר למחיר ולזמינות, יש כאן גם שינוי תרבותי קטן: הישראלים, שנחשבים לרוב למזמיני "דקה 90" מקצועיים, מבינים שכשהביקוש גבוה - הדקה ה-90 כבר לא משתלמת. החיפוש אחר חופשה משפחתית בקיץ הפך למשוואה פשוטה - מי שמזמין ראשון, משלם פחות ומקבל יותר. בלי לחץ, בלי חיפושים אינסופיים ביולי, בלי להסתפק במלון שנשאר.

האם זה אומר שכולם צריכים לרוץ ולסגור עכשיו? לא בהכרח. מי שמחפש גמישות, מי שמעדיף לחכות לדילים של הרגע האחרון או מי שאינו תלוי בחדרי משפחה גדולים, יוכל אולי למצוא מבצע גם בהמשך. אבל למשפחות שמכוונות לחופשה מסודרת, עם תאריכים ידועים ובריכה שהיא חלק בלתי נפרד מהלו"ז - דצמבר הפך לפתיחה הרשמית של עונת הקיץ.

תגיות:
שער הדולר
/
חופשות
/
תיירות
/
קפריסין
/
פראג
/
חופשה משפחתית
/
קיץ 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף