יש משהו בירושלים שנותן תחושה שנכנסים למקום שונה - זה לא רק המעבר לעיר אחרת, אלא יותר כמו מסע בזמן. אולי זה בגלל האבן הירושלמית שמחזירה אור בכל שעה ביום, אולי בשל ההיסטוריה שנדמית כממשית בכל פינה, ואולי זו פשוט האנרגיה שאי אפשר למצוא כמוה בשום מקום אחר.
אבל מה שבאמת משנה את החוויה בעיניי הוא המקום שבוחרים ללון בו. עיר הבירה שלנו ידועה בשלל בתי המלון שלה, מהיוקרתיים ביותר שמארחים ידוענים ואנשי ממשל מכל העולם, ועד כאלה שבאים אליהם רק כדי לשים את הראש.
אל המלון הגענו בשעות הצהריים. נכנסתי ללובי מעוצב עם פרטים שמספרים סיפור על העיר: עבודות אומנות מחוטי ברזל של קו הרקיע הירושלמי, אריגים אותנטיים משובצים בכריות, ותחושה כללית של מקום שיודע מי הוא ולא מנסה להתחזות למשהו אחר. לעיתים לובי של מלון יכול להצטייר כגדול ומנוכר, אך איכשהו פה זה עובד - אולי בגלל החלוקה הנכונה, אולי בגלל האווירה.
החדר לא מנסה להיות רק מודרני - אלא הוא ירושלמי לגמרי: תקרות עץ, אבן ירושלמית אמיתית, משרביות פליז ועבודות אומנות ייחודיות. המעצב מיכאל אזולאי, שהיה אמון על התכנון, הבין משהו חשוב: אי אפשר להתעלם מהעיר שבחוץ. צריך לתת לה להיכנס פנימה. חדר הרחצה גם כן היה מרווח, עם מקלחון גדול ומוצרי טיפוח איכותיים. יש פינת עבודה אמיתית - לא השולחן הקטן והעצוב שרואים במלונות ישנים - ושלל נקודות חשמל במקומות הנכונים.
אבל הנוף הוא שגנב את ההצגה. העיר העתיקה מתנוססת מולכם, והאור המשתנה לאורך היום הופך את התצפית למשהו שאי אפשר להתעלם ממנו. מקום מושלם לראות ממנו את הנוף תמצאו גם בקומה התשיעית, בטרקלין העסקים החדש - "הפרימיום לאונג'". חלונות פנורמיים ענקיים מציפים את החלל באור טבעי, ספות וכורסאות בגוונים טבעיים מזמינות להישאר, ויש פינות עבודה מצוידות למי שצריך להדליק את המחשב. והנוף - שוב הנוף המדהים של חומות העיר העתיקה. במקום מוגשים ביסים טריים לאורך כל היום - מאפים בבוקר, פירות וירקות, גבינות איכותיות ונשנושים, ותפריט שתייה מגוון.
מסעדת שף שמפתיעה
אחת מנקודות החוזק של ענבל היא הפן הקולינרי. במלון שוכנת מסעדת 02, מסעדת שף בהובלתו של אברהם פרייזן. והמסעדה הזאת עושה משהו מיוחד: היא לוקחת אוכל ירושלמי אמיתי - כזה שמעורר נוסטלגיה ומזכיר בית - ומגישה אותו בביצוע עכשווי ומדויק.
ישבנו על הבר ההומה והתחלנו עם לחם שהגיע עם רוטב רומסקו ושום קונפי, כי אי אפשר בלי פחמימות. המשכנו עם סלט עלים, ענבים קפואים וויניגרט הדרים שהיה כיפי ומרענן, ואחריו שישברק ריקוטה שקדים בקונסומה של עגבניות וזעפרן - מנה יפהפייה, טעימה ומנחמת. המשכנו לשיפוד קצבים שהיה עשוי בצורה מדויקת והוגש מעל פאבה אפונה.
המנות היו מאוזנות, הטעמים עמוקים, ואפשר להרגיש את הכבוד לחומרי הגלם בכל ביס. המסעדה פתוחה גם למי שלא מתארח במלון, וכנראה לא בכדי - היו לא מעט סועדים שהגיעו מבחוץ. תוסיפו לזה את השירות הנעים והלבבי, ומדובר במקום מנצח.
בר 22 - הפתעה נעימה
אף על פי שיצאנו מפוצצים, המשכנו לבר 22 - בר הקוקטיילים של המלון שממוקם ממש ממול למסעדה. החלל מעוצב בצורה אלגנטית עם אור עמום נעים ומוזיקה רגועה ברקע. הבר היה מלא עד אפס מקום, מה שכבר העיד על עצמו.
תפריט הקוקטיילים עשיר ומגוון - יש קלאסיקות ויש קוקטיילים מקוריים שרקח הברמן. מי שלא יכול בלי משהו קטן ליד הדרינק, יש כאן גם תפריט אוכל שכולל מנות כמו קרפצ'יו פילה בקר, סשימי סלמון והמבורגר אנטרקוט בלחמניית בריוש. המקום פתוח גם לציבור הרחב, והאווירה היא של בר עירוני איכותי, לא של בר מלון מאולץ.
חורף של מרקים
למחרת הוגשה ארוחת הבוקר באחד ממתחמי האוכל של המלון. המבחר כאן עשיר מאוד - מגוון סלטים, עמדת פנקייקים וופל בלגי שהוגשו חמים עם רטבים, עמדת חביתות ועמדת טאבון עם פיצות ומאפים מיוחדים כמו חצ'פורי בסגנון ירושלמי. זה היה טוב, אבל אני חייבת להגיד שאנחנו קצת עייפנו מהעומס והיינו מעדיפים משהו קצת יותר ממוקד ופחות "בופה ענק" - לפעמים פחות זה יותר.
אם אתם מגיעים בתקופת החורף ואתם בעניין של מרקים, כדאי לדעת שבמלון מתקיים פסטיבל המרקים המסורתי זה 11 שנים ברציפות. הפסטיבל הזה הוא לא סתם גימיק - זו ארוחה אמיתית. על השולחן המרכזי תמצאו כשישה סוגי מרקים במקביל: יש קלאסיקות כמו מרק פטריות ומרק כתומים, ויש מרקים מיוחדים שיוצאים מהמטבח של כפיר חדד, השף הראשי של המלון - מרק קישואים ושמיר, מרק חציל מעושן עם פרמזן, מרק דלעת וכוכבי אניס.
בריכה וספא
אחד ממוקדי העניין של המלון הוא הבריכה - בריכה חצי אולימפית שמחוממת לטמפרטורה קבועה ונעימה של 29 מעלות כל השנה. בחורף היא מקורה בקירוי מיוחד, שקצת הורס את היופי שלה - אך בהחלט חשוב. הספא של המלון עובד עם AHAVA, מותג הטיפוח הישראלי, ומציע מגוון עיסויים וטיפולים עם מוצרים טבעיים. יש גם סאונה רטובה ויבשה. חוץ מזה יש גם חדר כושר מאובזר, שנמצא ממש במתחם הספא.
מחיר חדר סטנדרט זוגי כולל ארוחת בוקר מתחיל ב־1,690 שקלים ללילה בדצמבר. מחיר חדר גרנד פרימיום עם נוף לעיר העתיקה מתחיל ב־3,190 שקל ללילה.
כשירושלים הופכת לממלכת אור
המלון ממוקם במרחק הליכה נעימה ממשכנות שאננים, השכונה הצבעונית שהפכה למגנט לתיירים ולמקומיים. אפשר לרדת לטיול קצר בין בתי הקפה, מרפסות התצפית והרחובות המעוצבים. כך אפשר ליהנות מהעיר בלי להתרחק יותר מדי מהבסיס.
אבל אם אתם כבר מגיעים לבירה בעונת החורף, לא כדאי לפספס את הגן הבוטני בגבעת רם - שבדיוק בתקופה זו הופך לחוויה שלא תראו בשום מקום אחר בארץ עם פסטיבל Winter Dreams II. הרעיון לפסטיבל הגיע מאירופה, שם פסטיבלים כאלה מושכים מיליוני מבקרים בערים כמו ברלין, פריז ולונדון. השנה הוא מגיע לירושלים בהפקה מרשימה - 28 מיצגי אור ו־17 פסלי תאורה ענקיים שנוצרו במיוחד לפסטיבל.
עם רדת החשיכה, בשעה 17:00, נפתחים שערי הגן למסע של כקילומטר וחצי בין שבילים מוארים, צמחייה מרהיבה ומיצגים שמשלבים אור, צליל ותנועה. כשני מיליון נורות לד צבעוניות מאירות את העצים, האגם והשבילים.
לאורך המסלול פזורים מיצגים מיוחדים: רכבת אור באורך 17 מטר, שער רומא מואר בגובה חמישה וחצי מטרים, אגם עם עשרות פרחי לוטוס מוארים ומנהרת אור אינטראקטיבית שמגיבה לתנועה. יש יער של חיות אור קסומות - פלמינגו, איילים, דבורים וארנבים - ויש מתחם אולטרה־סגול עם פרחים זוהרים ופיות מוארות. מעבר לחוויה הוויזואלית, יש במקום גם שוק חורף עם יצירות של אומנים מקומיים.
והקולינריה? תמצאו שם דוכני מזון כגון נקניקיות גורמה, מרקים חמים, צ'יפס אמסטרדם, צ'ורוס מתוקים ופנקייקים הולנדיים, בניהול השף מושיק רוט. מתחם מיוחד יציע מנות זוהרות באור אולטרה־סגול.
הפסקת קפה בתיאטרון
אם אתם מעוניינים בהפסקה נעימה במהלך היום בירושלים, שווה לעצור ב"טלביה פטיסרי" - קונדיטוריית בוטיק שממוקמת בקומה השנייה של תיאטרון ירושלים - רק עשר דקות הליכה ממלון ענבל. המקום הזה קצת נסתר, וזה בדיוק הקסם שלו - אתם נכנסים לתיאטרון ומגלים פינה שקטה ונעימה.
בוויטרינה הגדולה מוצגים קינוחים בעבודת יד - יצירתיים, צבעוניים ומעוררי תיאבון. הכל טרי ונאפה כל יום. לצד הקינוחים יש מקרר עם סלטים, כריכים, קציצות ירק ומשקאות סחוטים. הקפה מצוין, והאווירה נעימה ובינלאומית. זה מקום טוב לשבת בו עם ספר או פשוט להירגע אחרי יום של טיולים בעיר.
תיאטרון ירושלים, ראשון־חמישי בשעות 8:00־20:00, שישי בשעות 8:00־14:00.