אחרי יותר משנתיים של היעדרות, הקו הישיר בין ישראל לפורטוגל עומד לחזור לפעילות. חברת התעופה TAP Air Portugal צפויה לחדש בסוף מרץ את טיסותיה בין תל אביב לליסבון - מהלך שמכניס תחרות לקו המבוקש וצפוי להשפיע גם על המחירים.
על פי לוח הזמנים המתוכנן, החברה תחזור לפעול ב־29 במרץ 2026 ותפעיל חמש טיסות שבועיות. זמני הטיסה מתוכננים כך שיאפשרו ניצול מלא של ימי החופשה: הטיסות מליסבון ימריאו בשעות הערב וינחתו בתל אביב לפנות בוקר, בעוד הטיסות חזרה מישראל ייצאו בשעות הבוקר המוקדמות ויגיעו לליסבון בשעות הבוקר המאוחרות. זמן הטיסה מישראל לפורטוגל עומד על קצת יותר מחמש שעות, והטיסה בכיוון ההפוך אורכת כשש שעות.
מחירי הכרטיסים, כפי שמופיעים באתר החברה, מתחילים סביב 400 דולר הלוך־חזור, ללא כבודה.
מעבר לליסבון עצמה, חזרתה של TAP פותחת בפני הנוסעים הישראלים אפשרויות קישור נוחות ליעדים נוספים בפורטוגל, בהם פורטו, פארו והאיים האזוריים. בנוסף, לוח הטיסות של החברה מאפשר המשך טיסה לברזיל, צפון אמריקה ואפריקה, דרך נמל הבית בליסבון.
TAP מפעילה גם תוכנית סטופאובר, שמאפשרת לנוסעים לעצור בפורטוגל למספר ימים ללא תוספת תשלום לכרטיס - אפשרות שעשויה לעניין במיוחד מטיילים בדרך ליעדים רחוקים יותר.