גם אחרי לכתו: החלום של מנהל גן החיות הפך למציאות

בגן החיות התנ"כי בירושלים נחנך גן הרפתקאות חדש לזכר שי דורון ז"ל, מנכ"ל הגן המיתולוגי, שמגשים חזון בן עשרות שנים ומשלב מתקני אתגר בעיצוב ג'ונגל ייחודי

מיטל שרעבי צילום: פרטי
גן ההרפתקאות בגן החיות התנכי
גן ההרפתקאות בגן החיות התנכי | צילום: חגית אלבג
2
גלריה

אחד החלומות הוותיקים ביותר של גן החיות התנ"כי בירושלים קיבל צורה מוחשית - גם אם באיחור של שנים, וגם אם מי שחלם עליו כבר איננו.

בימים אלה נחנך בגן החיות גן הרפתקאות חדש, המוקדש לזכרו של שי דורון ז"ל, מי שכיהן כמנכ"ל הגן במשך 25 שנים והיה מהדמויות המזוהות ביותר עמו. דורון חלם במשך יותר משלושה עשורים להקים מתחם חדש ומתקדם, שיחליף את גן ההרפתקאות הישן שפעל במקום מאז הקמת הגן לפני 32 שנה.

לאחר שעזב את תפקידו בגן החיות ומונה לנשיא הקרן לירושלים, הצליח דורון לקדם את המיזם ולגייס תרומה מהנדבן היהודי-בריטי מרכוס מרגוליס. הפרויקט יצא לדרך בשיתוף עיריית ירושלים ובהובלת ראש העיר משה ליאון. לבקשת התורם, נקרא גן ההרפתקאות החדש על שמו של דורון.

הגן נבנה בהתאם לחזונו של דורון כמתחם שאינו מיועד רק לפעוטות, אלא כזה שמאפשר גם לילדים גדולים יותר לאתגר את עצמם. במרכזו מבנה עץ גדול, שנבנה בגרמניה בטכנולוגיות חדשניות בשילוב עבודת יד.

גן ההרפתקאות בגן החיות התנכי
גן ההרפתקאות בגן החיות התנכי | צילום: חגית אלבג

המתחם כולל שני מגדלים בגובה חמישה מטרים, לצד סדרת מגדלים בגבהים שונים, המחוברים ביניהם באמצעות גשר חבלים ומתקן מתכת. בין האלמנטים האתגריים ניתן למצוא מסלול הרפתקני המשלב סולמות, מגלשות ומתקן טיפוס גלי, המגיע לגובה של כ־4.5 מטרים.

העיצוב כולו שואב השראה מעולם הג'ונגל: אלמנטים של צמחייה טרופית ודמויות עץ של בעלי חיים - בהם תנינים, דב נמלים, עצלן וקופים - כולם מגולפים וצבועים בעבודת יד. הסגנון הצבעוני משתלב עם גן הפסלים הסמוך, שבו מוצגות יצירותיה של הפסלת ניקי דה סנט פאל, שיצרה גם את הפסל המוכר בקריית יובל.

בגן החיות כבר מסתכלים קדימה: השלב הבא בפרויקט צפוי לכלול הקמת גשרים שיחברו בין המפלסים השונים של הגן.

המתחם החדש, שנחנך בימים אלה, מסמן את מימושו של חזון ארוך שנים - וממחיש כיצד חלום אחד יכול להתגשם גם לאחר לכתו של מי שעמד מאחוריו.

תגיות:
ירושלים
/
אטרקציות ילדים
/
גן החיות התנ"כי
/
טיולים לסופ"ש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף