פרננדו פיגרואו, המנהל הכללי למצבי חירום באיים הקנריים, הבהיר כי לשירותי ההצלה יש מחיר כבד. לדבריו, שעת הפעלה של מסוק חילוץ יכולה לעלות יותר מ־2,000 דולר. "החירום לא בחינם", אמר במסיבת עיתונאים בשבוע שעבר. "אנחנו לא מדברים על ענישה של מי שנפל ונפגע בתום לב, אלא על מקרים של רשלנות ברורה".
לדבריו, אחת הדוגמאות החוזרות היא תיירים שמתעלמים מדגלים אדומים בחופים ונכנסים למים למרות האזהרות - מה שמוביל לתאונות ימיות ולמבצעי חילוץ מורכבים. הרשויות מעוניינות כי משטרת האיים הקנריים, שנפרסת בימים אלה בכלל האיים, תהיה מעורבת בתיעוד מקרים שבהם תוכח רשלנות.
הממשלה המקומית פועלת כעת לעדכן את חוק ההגנה האזרחית ומצבי החירום, כך שיאפשר גביית תשלום במקרים מתאימים.
שורת מקרים קשים בחודשים האחרונים
בינואר האחרון נפצע באורח אנוש תייר בן 23 לאחר שנפל באזור קשה לגישה במהלך טיול רגלי בצוקי לוס חיגאנטס שבטנריף. במקרה אחר, אותרה גופתו של תייר שנעדר מול חופי דרום לנזרוטה. שלושה מחבריו, שנכנסו לאזור למרות מחסום סגירה בכביש, חולצו מהשטח במבצע שכלל צוותי צלילה, כבאים, מסוק חילוץ, כוחות חילוץ ימי ומשטרה. על פי הדיווחים, הארבעה היו סטודנטים ממדריד שביקרו במקום יחד.
האיים הקנריים נחשבים לאחד מיעדי התיירות המבוקשים באירופה. רק בשנת 2025 ביקרו בהם כ־18.4 מיליון תיירים - מספר שיא שמעמיס גם על מערך החירום המקומי.