חיסולו של נמסיו רובן אוסגרה סרוונטס, הידוע בכינוי "אל מנצ'ו", ראש קרטל Cártel Jalisco Nueva Generación, הצית גל אלימות במדינות שונות במקסיקו - בראשן חליסקו. בעקבות האירועים, הרשויות בפוארטו ויארטה ובגוודלחרה הוציאו הנחיות לתיירים להישאר בבתי המלון ובמקומות המגורים, ולהימנע מנסיעות לא חיוניות. כמה מדינות, כולל ישראל, המליצו עד כה למטיילים להימנע מנסיעה לחלקים מסוימים במדינה.
משרד החוץ הישראלי הוציא בלילה (ראשון) אזהרה בה נכתב: "מושל חליסקו הורה לא לצאת לרחובות, אלא בנסיבות חיוניות".
כמו כן, במהלך הלילה עלו דיווחים על מחסומים בכבישים בין-עירוניים. ההמלצה למטיילם היא לעקוב אחר התקשורת המקומית ולפעול לפי עצות הרשויות וחברות התחבורה המקומיות לפני שאתם מקבלים החלטה לנסוע. אם אתם מחליטים לנסוע, מומלץ להישאר בכבישים בין-עירוניים בשעות אור היום.
הטיסות הבינלאומיות לפוארטו ויארטה בוטלו
שדות התעופה המקומיים סבלו אף הם מהפרעות. כל הטיסות הבינלאומיות לפוארטו ויארטה בוטלו, בעוד שבגוודלחרה פועל השדה עם צוות מצומצם ורוב הטיסות המקומיות והבינלאומיות בוטלו. אמריקן איירליינס, יונייטד ודלתא אפשרו שינויי כרטיסים ללא דמי ביטול למי שמגיעים אל, דרך או מפוארטו ויארטה וגוודלחרה, בעוד שאייר קנדה ביטלה את כל הטיסות לאזורים אלה גם היום.
למרות האזהרות, קולות מרגיעים מגיעים מהשטח. בבית חב"ד בקוזומל כתבו בפוסט בפייסבוק: "האי בטוח, הכול עובד כרגיל, ואפשר להמשיך ליהנות מהטיול בראש שקט. היו אירועים נקודתיים שכללו שריפת רכבים, אוטובוסים, פגיעה בתשתיות, חנויות ובנקים, וגם עימותים עם כוחות הביטחון. לפי הדיווחים כרגע אין מעורבות של אזרחים. חשוב להדגיש שגם אצלנו היו מקרים נקודתיים שגרמו ללחץ, החנויות סגרו, אבל האירועים המרכזיים מתרחשים באזורים אחרים במדינה, רחוקים מאיתנו".
הקהילה המקומית מספקת עדכונים, מענה למטיילים והורים, וממליצה לעקוב אחר הנעשה תוך שמירה על משנה זהירות.
למטיילים הישראלים מומלץ להישאר ערניים, להימנע מהתקהלויות ומנסיעות לא חיוניות, ולעדכן בני משפחה על מיקומם. למרות שהאירועים המרכזיים מרוכזים בעיקר בחליסקו ובאזורים מסוימים במדינה, המצב דינמי ויכול להשתנות במהירות - ולכן חשוב להישאר מעודכנים ולפעול לפי הנחיות הרשויות המקומיות.
בשורה התחתונה: אם אתם מתכננים חופשה במקסיקו בימים הקרובים, בדקו היטב את מצב הטיסות, היזהרו בכבישים, והישארו ערניים למתרחש - אבל גם אל תשכחו שנקודות נופש כמו קוזומל, קנקון ופלאיה דל כרמן ממשיכות לפעול בשגרה.