חדשות רעות לטסים לניו יורק: לא כל אחד יוכל לטוס לשם

החברות הזרות דוחות את חזרתן לספטמבר - והתוצאה מורגשת היטב במחירים. למרות היחלשות הדולר, מחירי הטיסות הישירות לארה"ב ממשיכים לטפס: בוסטון רשמה זינוק של 18%, ולוס אנג'לס כבר מתקרבת ל-2,000 דולר לנוסע

מיטל שרעבי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
מנהטן
מנהטן | צילום: שאטרסטוק
3
גלריה

הישראלים שקיוו כי היחלשות הדולר תוזיל מעט את חופשת הקיץ בארה"ב, מגלים שהמציאות בשוק התעופה הולכת דווקא לכיוון ההפוך. למרות הירידה בשער המטבע האמריקאי, מחירי הטיסות הישירות לארה"ב ממשיכים לטפס - ובחלק מהיעדים כבר מתקרבים ל-2,000 דולר לנוסע.

הסיבה המרכזית: קיץ 2026 צפוי להתבסס כמעט לחלוטין על שתי חברות ישראליות בלבד - אל על וארקיע - לאחר שחברות התעופה הזרות הודיעו כי בשלב זה לא יחזרו לפעילות בישראל לפני ספטמבר. התוצאה היא היצע מוגבל במיוחד של טיסות ישירות, דווקא בתקופה שבה הביקוש לחופשות קיץ נמצא בשיא.

נתוני אתר lastminute.co.il מצביעים על עליות מחירים חדות בין יולי לאוגוסט, עם זינוק של עד 18% בחלק מהיעדים. כך למשל, מחיר טיסה ישירה לניו יורק עומד ביולי על כ-1,405 דולר, אך מזנק באוגוסט לכ-1,635 דולר - עלייה של 16%. בבוסטון נרשמה העלייה החדה ביותר: מ-1,625 דולר ביולי ל-1,915 דולר באוגוסט.

קו הרקיע של בוסטון, מסצ'וסטס
קו הרקיע של בוסטון, מסצ'וסטס | צילום: אינגאימג'

לוס אנג'לס ב-2,000 דולר

גם היעדים היקרים ממילא ממשיכים לטפס. טיסה ישירה ללוס אנג'לס כבר מתקרבת ל-2,000 דולר לנוסע, עם מחיר ממוצע של כ-1,910 דולר באוגוסט, בעוד שמחירי הטיסות למיאמי נעים סביב 1,790 דולר.

בענף מסבירים כי המחירים הגבוהים הם תוצאה ישירה של הפער בין הביקוש הגבוה לבין מספר הטיסות המצומצם יחסית.

אסף גרינברג סמנכ''ל השיווק של לאסט מינט
אסף גרינברג סמנכ''ל השיווק של לאסט מינט | צילום: ענבל מרמרי

לדבריו, ככל שמתקרבים לחודשי השיא של הקיץ, הזמינות בטיסות הישירות הולכת ומצטמצמת - והמחירים צפויים להמשיך לעלות. "גם מי שמזמין מוקדם כבר נתקל במחירים שמתקרבים ל-2,000 דולר בחלק מהיעדים", הוא מסביר. "לכן מומלץ להזמין כמה שיותר מוקדם ולשמור על גמישות בתאריכים. לפעמים פער של כמה ימים בטיסה יכול לחסוך מאות דולרים".

הנתונים ממחישים עד כמה שוק התעופה הישראלי עדיין רחוק מחזרה מלאה לשגרה. בעוד שהירידה בדולר עשויה להוזיל מלונות, מסעדות וקניות בארה"ב, מחירי הטיסות עצמם ממשיכים להיות אחד המרכיבים היקרים ביותר בחופשת הקיץ של הישראלים.

תגיות:
ניו יורק
/
ארצות הברית
/
טיסות
/
לוס אנג'לס
/
בוסטון
/
קיץ 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף