בזמן שישראל בתחתית: סעודיה הפכה למעצמת התיירות הצומחת בעולם

מחקר חדש שבחן את השינוי במספר התיירים בין 2019 ל-2025 מצא כי סעודיה רשמה את הזינוק החד ביותר בעולם, בעוד מרוקו, מצרים וברזיל נהנו גם הן מפריחה. מנגד, ישראל רשמה את הירידה החדה ביותר במספר המבקרים

מיטל שרעבי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
תיירים בירושלים
תיירים בירושלים | צילום: מרים אלסטר פלאש 90, רויטרס
3
גלריה

העולם אולי חזר לטייל אחרי מגפת הקורונה, אבל מפת התיירות השתנתה באופן משמעותי. נתונים חדשים המבוססים על נתוני ה-OECD ומנותחים על ידי Visual Capitalist מראים אילו מדינות הצליחו למשוך הרבה יותר תיירים מאשר לפני המגפה - ואילו עדיין מתקשות להתאושש.

בראש הרשימה ניצבת סעודיה, שרשמה זינוק של 67% במספר התיירים הבינלאומיים לעומת 2019. המדינה השקיעה בשנים האחרונות מיליארדי דולרים בפיתוח ענף התיירות, פתחה את שעריה למבקרים מרחבי העולם והשיקה פרויקטים ענקיים במטרה להפוך ליעד תיירותי מוביל.

אחריה מדורגות מרוקו עם עלייה של 53%, מצרים עם 47%, ברזיל עם 46% וקולומביה עם 45%. גם יפן, שחזרה לפתוח את שעריה לאחר מגבלות הקורונה, נכנסה לעשירייה הראשונה עם עלייה של 34%.

סעודיה
סעודיה | צילום: שאטרסטוק

אירופה התאוששה - אבל לא כולם נהנו

גם באירופה נרשמה התאוששות מרשימה, אם כי מתונה יותר. נורווגיה הובילה את היבשת עם עלייה של 28% במספר המבקרים, ואחריה סרביה (27%) ודנמרק (22%). גם פורטוגל, ספרד וצרפת קלטו יותר תיירים מאשר לפני המגפה, אם כי לא נכנסו לעשירייה הראשונה.

מנגד, גרמניה רשמה ירידה של 6% במספר התיירים, ואיטליה ירידה של 5%.

ישראל בתחתית הרשימה

בצד השני של הדירוג נמצאת ישראל, שרשמה את הירידה החדה ביותר במספר התיירים מכל המדינות שנבחנו - 71% פחות מבקרים בהשוואה ל-2019. לפי הנתונים, הלחימה המתמשכת באזור השפיעה באופן משמעותי על תנועת התיירות הנכנסת והרחיקה מבקרים רבים.

תיירים בירושלים
תיירים בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם

גם אירלנד רשמה ירידה משמעותית של 32%, בעוד ארצות הברית וקנדה עדיין לא חזרו להיקפי התיירות שלפני הקורונה, עם ירידות של 14% ו-11% בהתאמה.

באזור אסיה-פסיפיק, תאילנד - אחד היעדים האהובים על הישראלים - עדיין נמצאת מתחת לרמות שלפני המגפה עם ירידה של 17% במספר התיירים. גם ניו זילנד, אוסטרליה ואינדונזיה טרם השלימו את ההתאוששות, בין היתר בשל מדיניות סגירת הגבולות הממושכת שנקטו בתקופת הקורונה.

10 המדינות שרשמו את הזינוק הגדול ביותר בתיירות מאז 2019

תגיות:
ישראל
/
תיירות
/
סעודיה
/
תיירים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף