חופשה עם כלב כבר מזמן אינה מסתכמת בלמצוא מלון שמוכן לקבל אותו. ברחבי העולם מתפתחת תיירות שלמה סביב בעלי החיים, ובאגם בלטון שבהונגריה החליטו לקחת את המגמה צעד אחד קדימה: לא רק לאפשר לתיירים להגיע עם הכלבים, אלא לבנות עבורם חופשה שלמה.
סביב האגם הגדול ביותר במרכז אירופה אפשר למצוא כיום חופים ייעודיים לכלבים, אזורי משחק, מסעדות שמגישות להם פינוקים, בתי מלון שמותאמים לאורחים על ארבע ואפילו גלידה מיוחדת לכלבים. במילים אחרות, אם הכלב הוא חלק מהמשפחה - בבלטון הוא בהחלט מוזמן להצטרף לחופשה.
חופים שבהם כולם יכולים להיכנס למים
אחד המקומות הבולטים הוא Pönyöd Dog Beach, חוף רחצה ייעודי לכלבים ולבעליהם. לצד מרחבי דשא ועצים יש מדרגות המובילות למים ורמפה מיוחדת שמאפשרת גם לכלבים להיכנס לאגם בנוחות. שוברי גלים הופכים את אזור הרחצה לנוח יותר, ובמקום יש גם מזנון עם חטיפים לכלבים ומתקנים לאיסוף צרכים.
גם המחירים מתחשבים בהבדל בין האורחים: הכניסה עולה 1,200 פורינט לכלב ו-600 פורינט לאדם, בעוד שילדים נכנסים ללא תשלום.
בחוף Földvár, המיועד גם הוא לכלבים, יש אזורי צל, אזורים רדודים באגם ומרחבים המיועדים למשחק משותף. אפשר לשחק עם הכלב בכדור או בפריזבי, ובמקום קיימת גם רמפה ייעודית לכניסה למים.
גם באזור טיהאני, אחת הנקודות המזוהות ביותר עם אגם בלטון, יש אזור ייעודי לכלבים. השטח נמצא בדרום-מזרח האגם, ובמקום יש שילוט שמכוון את בעלי הכלבים לאזורים שבהם אפשר לשחות מבלי להפריע לפעילות הדיג באזור.
ב-Balatonföldvár יש גם מתחם נוסף שמציע מתקנים ייעודיים לכלבים, כולל אזור דמוי ארגז חול המשמש אותם כמעין שירותים.
ומה עם גלידה?
גם אחרי הרחצה אפשר למצוא לכלב פעילות קולינרית. ב-Marton Cukraszda, למשל, מציעים בקיץ גלידה איטלקית מיוחדת לכלבים, ובחורף יוגורט ייעודי. אם הגעתם לחגוג יום הולדת, אפשר אפילו להזמין עוגה מותאמת אישית.
במקרה שהכלב נעלם במהלך הבילוי, המסעדה מחזיקה גם קורא שבבים - פרט קטן שממחיש עד כמה האירוח במקום מותאם לבעלי חיים.
בפארק הכלבים Keszthely מצפה לכלבים אזור משחק מגודר ומטופח עם דשא, מקום לפיקניק ובר חטיפים. בסמוך נמצא גם חוף שבו יכולים הכלבים להיכנס למים, אם כי הקרקעית עשויה חצץ ולכן מומלץ להגיע עם נעליים או סנדלים.
גם המסעדות באזור הולכות ומאמצות את הטרנד. רבות מהן מציעות מים לכלבים, מקומות ישיבה במרפסות ואפשרות להגיע עם חיות המחמד.
גם המלונות מצטרפים
האפשרויות אינן מסתיימות בשעות היום. מלונות רבים סביב האגם מאפשרים לאורחים להגיע עם כלב, ובחלקם מציעים קערות מים, חטיפים ושירותים נוספים המותאמים לבעלי החיים.
אבל לצד ההשקעה בתיירות לכלבים, בבלטון מבקשים גם מבעלי החיים ובעליהם להתחשב בסביבה. בין ההמלצות: לא להשאיר את הכלב לבדו בחדר המלון לזמן ממושך, לא לאפשר לו להתחנן לאוכל אצל סועדים אחרים, ולהצטייד במגבת קטנה כדי לנגב את כפות הרגליים לפני הכניסה למקומות סגורים.
כך, במקום שבו בעבר השאלה המרכזית הייתה אם אפשר להגיע לחופשה עם הכלב, השאלה הופכת להיות אחרת לגמרי: מה הכלב ירצה לעשות קודם - לשחות, לשחק או לאכול גלידה?