הנהלת לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל הודיעה על מינויו של גיא קלנר למנכ"ל החדש. קלנר יחליף את יוסי פתאל, שביקש לסיים את תפקידו לאחר 11 שנים, וייכנס לתפקיד בעוד מספר שבועות. פתאל ילווה את תהליך העברת התפקיד והחפיפה.
קלנר מגיע לתפקיד עם יותר משני עשורים של ניסיון ניהולי, עסקי וציבורי, לצד היכרות עם ענף התיירות. כיום הוא משמש סמנכ"ל בחברה העירונית ראשון לציון, ובמסגרת תפקידו אחראי בין היתר על פיתוח עסקי ויצירת מקורות הכנסה ושירותים חדשים.
בעבר כיהן במשך כעשור בתפקידים בכירים בקבוצת פובליסיס ישראל, בהם מנכ"ל חברת הייעוץ "פובליסיס אג'נדה", סמנכ"ל הפיתוח העסקי של הקבוצה ומנכ"ל משרד הפרסום ליאו ברנט. בין תפקידיו הנוספים שימש מנכ"ל משרד הפרסום ענבר מרחב שקד, מנכ"ל ג'וב טוב ומנכ"ל נ.כ.ס.
לקלנר היכרות מוקדמת עם עולם התיירות: בשנים 2002–2004 כיהן כיו"ר איסתא. לצד פעילותו העסקית, הוא מחזיק בניסיון ציבורי ומוניציפלי של שנים. קלנר מכהן כבר 17 שנים כחבר מועצת עיריית רמת השרון, ובחלק מתקופה זו שימש גם כסגן ראש העיר. בעבר כיהן כיו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל וכיו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב.
פתאל, שמסיים את תפקידו לאחר יותר מעשור, צפוי להמשיך ולסייע בתקופת החפיפה ובהמשך הדרך.