הריח חשף את התעלומה: גופה נמצאה בתא הגלגלים של המטוס

כחצי שעה לאחר נחיתת מטוס של AirAsia X בקואלה לומפור הבחינו אנשי התחזוקה בריח חריף. בתוך תא כן הנסע נמצאה גופת צעיר ללא מסמכי זיהוי, והמשטרה מנסה להבין כיצד הגיע לשם

מיטל שרעבי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
טיסת AirAsia מטוקיו בה גילו גופה בתא הגלגלים
טיסת AirAsia מטוקיו בה גילו גופה בתא הגלגלים | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

צוות התחזוקה בנמל התעופה הבינלאומי של קואלה לומפור נתקל בשבוע שעבר בממצא מצמרר, לאחר שריח חריף שהגיע מתא הגלגלים של מטוס הוביל לגילוי גופה שהסתתרה במקום. המטוס הגיע מטוקיו, והגופה נמצאה כ־25 דקות לאחר נחיתתו.

האירוע התרחש ביום חמישי, 27 באוגוסט, בטרמינל KLIA2. מטוס של AirAsia X הגיע מטוקיו נחת בנמל התעופה בסביבות 6:30 בבוקר. זמן קצר לאחר מכן, אנשי צוות הנדסה שביצעו בדיקה במטוס הבחינו בריח חריג שהגיע מאזור כן הנסע.

כאשר פתחו את תא הגלגלים, הם גילו בתוכו גופת אדם במצב של ריקבון. לפי הדיווחים במלזיה, הגופה נמצאה כשהאדם שכב על פניו.

המשטרה המלזית מעריכה כי מדובר בגבר צעיר, שגילו בין 17 ל־25. לא נמצאו עליו מסמכי זיהוי, ולכן בשלב זה זהותו אינה ידועה. הבדיקה הראשונית העלתה כי הצעיר היה מת במשך יותר מ־72 שעות לפני שהגופה נמצאה. הגופה הועברה לבית החולים סרדאנג לצורך בדיקה פורנזית, שבמסגרתה ינסו החוקרים לקבוע את זהותו ואת סיבת המוות. המשטרה ביקשה מהציבור להעביר כל מידע שעשוי לסייע בזיהויו.

הנסיבות שבהן הגיע הצעיר לתא הגלגלים עדיין אינן ברורות. המשטרה פתחה בחקירה ומנסה לברר כיצד נכנס לתא, ובאיזה שלב של מסלול הטיסה. העובדה שעל פי ההערכה הוא מת כבר יותר משלושה ימים מעוררת שאלות גם בנוגע למועד שבו הגיע למטוס ולמסלול שאותו עבר לפני שהמטוס נחת בקואלה לומפור.

תאי הגלגלים של המטוסים נחשבים לאזור מסוכן במיוחד עבור מי שמנסה להסתתר בהם במהלך טיסה. מדובר באזור שחשוף לתנאים קיצוניים של קור, מחסור בחמצן וסכנות מכניות.

במקרה הנוכחי הרשויות במלזיה עדיין לא קבעו כי מדובר באדם שניסה להסתנן לטיסה, ולא פרסמו כיצד הגיע לתא הגלגלים. החקירה נמשכת, והמשטרה ממתינה גם לתוצאות הבדיקה הפורנזית.

תגיות:
טיסה
/
טוקיו
/
מלזיה
/
ביזאר
/
גופה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף