אמו התחננה לעזרה מהמדינה, מתנדבים מצאו אותו: גופתו של עמי יוגב אותרה באולימפוס

אחרי 19 ימים של חיפושים, משלחת "חברים מחלצים" איתרה את גופתו של עמי יוגב בן ה-46 ממודיעין, שנעדר מאז 20 בספטמבר. "ליבנו עם משפחת יוגב ברגעים קשים אלו"

מיטל שרעבי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
עמי יוגב
עמי יוגב | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

משלחת החילוץ של ארגון "חברים מחלצים" איתרה היום (שישי) את גופתו של עמי יוגב, בן 46 ממודיעין, שנעדר מאז 20 בספטמבר באזור הר האולימפוס ביוון. סיוון זמיר, שמנהל קבוצת פייסבוק למטיילים בצפון יוון ונמצא בהר עם הכוחות, כתב: "ליבנו עם משפחת יוגב ברגעים קשים אלו".

לדבריו, הפעילות בשטח עדיין נמשכת. "בשלב זה אנחנו עסוקים מאוד בפעילות שמתרחשת בשטח, צוות המתנדבים שלנו עובד בתנאים לא קלים ונערך לכניסת חושך", כתב זמיר. "חברים מחלצים מבקשים לגלות הבנה ולהמתין בסבלנות לסיום הפעילות בשטח. אני נמצא כאן עם הכוחות בתיאומים מורכבים לירידה מההר. ברגע שנוכל לתת עדכונים נוספים, נעדכן".

שלושה שבועות של חיפושים

יוגב הגיע ליוון כדי להעפיל לפסגת האולימפוס, ההר הגבוה במדינה. לפי משפחתו, הוא יצא לדרך מאזור החניה פריוניה ועלה על מסלול E4. אות החיים האחרון ממנו היה תמונה ששלח לאמו, שצולמה אחרי תחנת העצירה השנייה במסלול. מאז נותק הקשר.

לצד הקושי בשטח, המשפחה התמודדה גם עם קושי כלכלי. מיד לאחר היעלמותו הפעילה המשפחה חברת חילוץ פרטית, שניהלה חמ"ל איתור, ביצעה ניתוחי לוויין והפעילה צוותים בשטח, בעלות של אלפי דולרים ליום. יוגב יצא לטיול בלי ביטוח נסיעות שמכסה חילוץ, ואמו, שושנה דבי, פנתה לציבור וביקשה עזרה במימון החיפושים. אחרי שבוע של פעילות נאלצה החברה הפרטית לסיים את עבודתה בהר, כי המשפחה לא יכלה להתחייב להמשך התשלום. משרד החוץ מסר שקונסול ישראל באתונה והמחלקה לישראלים במצוקה בחו"ל נמצאים בקשר עם הרשויות המקומיות.

"אני מאוכזבת מהממשלה שלנו"

רק הבוקר פרסמה אמו של עמי, שושי, פוסט כואב בפייסבוק. "לצערי עד היום לא הצליחו למצוא אותו", כתבה, וסיפרה שלמרות התרומות של "הרבה אנשים טובים", הכסף לא הספיק לממן את חברות החיפוש. לדבריה, היא פנתה למדינה וביקשה עזרה, ובין היתר ביקשה לנסות לאתר את הטלפון או את השעון החכם של בנה באמצעות הטכנולוגיה שיש בידי המדינה, "וגם את זה לא עשו. הכל עשינו בעצמנו". עוד כתבה שארגון איחוד הצלה השתתף בחיפושים שלושה ימים, אף שראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, הבטיח לה שהם ייצאו לשבוע. כשהתקציב נגמר, פנתה המשפחה לארקיע, שהטיסה ארבעה מתנדבים של "חברים מחלצים" ליוון. "הם עזרו בשמחה", כתבה.

בפניות למשרד הביטחון ולמשרדי הממשלה, לדבריה, קיבלה שוב את אותה תשובה: אין תקציב למקרים כאלה, והמדינה שלחה את הקונסול ושני אנשי צוות ליום וחצי. "לא ביקשתי תקציב, ביקשתי ייעוץ עם אנשים שמנוסים ויודעים איך לפעול במקרים כאלה. פשוט אין עם מי לדבר", כתבה, ושיבחה את כוחות הכבאות וההצלה ואת משטרת יוון, "שלא מפסיקים לחפש", וגם את סיוון זמיר, שהתנדב לעזור מההתחלה. "אני מאוכזבת מהממשלה שלנו", סיכמה.

"גם בשעות אלה, לאחר איתורו, ממשיכים הקונסוליה והמחלקה לישראלים בחו”ל ללוות את המשפחה ולפעול בתיאום עם הרשויות הרלוונטיות ביוון ובישראל, במטרה להשלים את ההליכים הנדרשים ולהביא את המנוח לקבורה בישראל בהקדם האפשרי. משרד החוץ ימשיך לעמוד לצד המשפחה ולסייע לה בשעתה הקשה עד להבאתו לקבורה בישראל".

תגיות:
יוון
/
ישראלים נעדרים
/
נעדר
/
הרי האולימפוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף