סקר בדק: כמה הורים שולחים את ילדיהם למוסדות החינוך בלב שלם? | הנתונים המלאים

פירמת הייעוץ Tefen ערכה סקר בנושא חינוך בקרב 843 בעלי תפקידים שונים מכל הארץ משני המינים ומכל המגזרים, וממנו עלה כי רבים מהם לא רגועים ביחס לנוכחות ילדיהם בבתי הספר והגנים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בית הספר שהוקם במועצה האזורית תמר למען ילדי אשכול. צילום: דוברות משרד החינוך | צילום: דוברות משרד החינוך

בקרב הורים שחשים שילדיהם נמצאים בחרדות ומצוקה 60% מעידים שלא ניתן כל מענה מקצועי לילדים, 22% מלווים על ידי הצוות החינוכי במסגרות, 10% מקבלים טיפול פסיכולוגי ו-8% טיפול תרופתי. בקרב הורים לתלמידי התיכונים נשאלה השאלה האם לדעתם ההחלטה של רן ארז לבטל את בגרויות החורף ולקיים את כל הבגרויות בקיץ נכונה, והתשובות היו: 65% בעד 24% נגד ו-12% לא יודעים.

מלי ביצור פרנס, מנכ"לית Tefen, אומרת כי "המדינה נמצאת בכאוס מטורף מאז ה-7 באוקטובר, וכי אחד הנושאים המרכזיים שנמצאים על סדר היום הוא החינוך. מעודד לראות שבשבוע החולף רוב ההורים שנשאלו כבר שלחו את הילדים למסגרות (כמעט 70%) וזה קריטי כדי להניע את גלגלי המשק ולהימנע ממיתון כיוון שכל עוד הורים לא חוזרים לעבוד זה פוגע בצורה קריטית בעסקים ובצריכה. עם זאת יש עדיין לא מעט סוגיות שאינן מטופלות כמו למשל מוסדות רבים מדי שאינם ממוגנים, המצב הנפשי של ההורים והילדים, רוב ההורים לא מצליחים לתת מענה מקצועי לילדיהם הסובלים מחרדות וגם לא מרגישים עדיין בטוחים לשלוח ילדים למסגרות ועושים זאת מחוסר ברירה. חייבים להבין שלתחום החינוך השלכות קריטיות על המשק כולו. אנחנו נמצאים כבר יותר מחודש במלחמה ויש התקדמות חיובית אבל והציפייה היא שנהיה טוב יותר לפחות בתחום החינוך שעוד איכשהו אפשר לשלוט בו ולנהל אותו".

תגיות:
סקר
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף