המטוטלת המלכותית: בריטניה ניצבת בפני בחירות שעשויות לשנות את פניה

מארק רגב, שגריר ישראל לשעבר בבריטניה, סיפר בשיחה עם "מעריב" על הנעשה במדינה לקראת הבחירות הגורליות שיתקיימו בקרוב. כמו כן, התייחס לזווית הישראלית

מתן וסרמן צילום: פרטי
מעון ראש ממשלת בריטניה
מעון ראש ממשלת בריטניה | צילום: DANIEL LEAL/AFP via Getty Images
2
גלריה

הסקרים שמתקיימים בימים אלו בריטניה לקראת הבחירות הקרובות, לא מאירים פנים למפלגה השמרנית. בשיחה עם שגריר ישראל לשעבר בבריטניה ויועצו של ראש הממשלה מארק רגב, ראש מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית, הפועל בבית-ספר לאודר לממשל באוניברסיטת רייכמן. שאלנו אותו מה הם הלכי הרוח שמובילים את הציבור הבריטי לקראת הבחירות המשמעותיות מאוד במדינה.

הפגנה פרו-פלסטינית בבריטניה (צילום: רויטרס) | צילום: רויטרס

כזכור, ג'ונסון, שכיהן כראש ממשלה בין 2019 ל-2022, התפטר מהתפקיד לאחר שורה של שערוריות, כולל דיווחים על כך שהוא ובכירים אחרים נכחו במסיבות ושתו אלכוהול במעונו בדאונינג 10 במהלך 2020 ו-2021, בזמן שרובם של אזרחי בריטניה נאלצו להישאר בבתיהם.

ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק
ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק | צילום: Justin Tallis/Pool via REUTERS
תגיות:
בריטניה
/
רישי סונאק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף