באוצר הסבירו כי הם "מבקשים להשיב למעסיקים (השלטון המקומי במקרה של מורי התיכונים, ולא המדינה - י"ב) את זכותם לשלם לעובדים שובתים שכר בהתאם לדין ונחושים לשחרר את מערכת החינוך משיקולים לא ענייניים".
מדובר בצעד חריג מצד המדינה. האוצר טען כי בית הדין הארצי לעבודה למעשה קבע כי לא ניתן להחיל את הנחיית הממונה על השכר במשרד האוצר לגבי עובדים שביצעו עבודה חלקית במסגרת העיצומים שנקט ארגון המורים, וכך קבע דה-פקטו כי עובדים שנקטו עיצומים יקבלו את שכרם המלא.
במהלך שנת הלימודים הקודמת נקט ארגון המורים עיצומים ממושכים שכללו אי מסירת ציונים לתלמידים ודיווחם למשרד החינוך, ביטול טיולים, פעילויות חינוכיות, אסיפות הורים, מסיבות סיום וכיו"ב. אנשי אגף השכר במשרד האוצר אמרו כי פסק הדין נגדו עתרו פוגע ב"איזון ההכרחי בין עובדים למעסיקים ביחסי עבודה קיבוציים, מעניק כוח רב לארגוני העובדים ומותיר את המעסיק ללא כל כלי אפקטיבי להתמודדות עם נקיטה בעיצומים ובכך, פסק הדין עלול ליצור תמריץ חיובי לארגוני עובדים לנקיטה בעיצומים במערכת החינוך, במגזר הציבורי ובמשק הישראלי בכלל".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר: "אנחנו נחושים לשחרר את מערכת החינוך ואת המשק משיקולים לא ענייניים של ארגוני עובדים כפי שמרבה לעשות רן ארז ולהתעמר בתלמידים ובמורים ולפגוע במשק חדשות לבקרים".