כאב וטראומה: השפעת המלחמה על עבודות הגמר של סטודנטים לצילום | מיוחד

סטודנטים במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים, שחלקם יצאו בעצמם משדות הקרב, מעבדים ביצירותיהם הייחודיות את הטראומה והכאב על חברים שנפלו

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
לוחם המילואים חושף שהתגורר בדירת היוקרה של נתניהו | צילום: מעריב
לוחמות בשטח (מאושר לשימוש)
לוחמות בשטח (מאושר לשימוש) | צילום: מתוך הסרט ''אנו; קינצוגי'', אריאל ליאני והודיה משה

"אנו; קינצוגי" הוא סרט הלוקח את הצופה אל עולמה הפנימי של אריאל ומעביר לצופה את תחושת הקריעה בין זיכרונות מהשירות למציאות היומיומית. באמצעות פסקול צורם, קטעי ארכיון, דימויים שגרתיים ורגעים אמורפיים, הסרט מצליח לבטא את תחושת הסטרס, הדופק המואץ, ההצפה והחיפוש אחר שקט אצל נשים פוסט טראומתיות בשל שירותן הצבאי.

המשחק מציע חוויית שוטטות מורכבת בסביבה המדמה אזור לחימה עם אלמנטים מהמלחמה הנוכחית כמו בסיס צבאי ישראלי, מפלצות (חמאס), עיר המזכירה את עזה ומסר סמוי לנושא החטופים ובכל שלב חושף מראות, צלילים ודמויות שמובילים את השחקן לבחירות גורליות - להמשיך בלחימה, לעצור, להביע עמדה או להתבונן פנימה.

תגיות:
חיילים
/
לימודים
/
סטודנטים
/
מילואים
/
פוסט טראומה
/
מלחמה בעזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף