אחרי הפרסום במעריב: בית הספר לחינוך מיוחד שהוצף יעבור למבנה חדש

לאחר שנים של תלונות מצד הורים על הזנחה ותשתיות לקויות, עיריית אשקלון הודיעה כי בית הספר לחינוך מיוחד "איתן" יעבור למשכן חדש בעיר היין בינואר 2027, ובמקביל יחלו עבודות שיפוץ מיידיות במבנה הקיים

דן עזרא צילום: פרטי
הזנחה קשה: בית ספר איתן באשקלון לילדים עם צרכים מיוחדים | צילום: ללא קרדיט

"כל הפניות העלו חרס בידינו ונשארנו רק עם הבטחות"

בית הספר הישן - סובל מזה שנים מהזנחה, כך טוענים חלק מהורי התלמידים - שהרבה פעמים באה על חשבון התלמידים עצמם. אחת האמהות סיפרה: "יש שם ילדים מונשמים וסיעודיים לחלוטין , כנ"ל גם כיתות תקשורת של ילדים אוטיסטים בתפקוד נמוך ביותר. בית הספר נמצא במבנה מוזנח, רעוע, עם חוסרים בציוד שיקומי שהילדים צריכים", היא מוסיפה: "במשך מעל 7 שנים יש פניות חוזרות ונשנות של הנהלת בית הספר ושל ההורים לשיפוץ מאסיבי/ החלפת מבנה מונגש ותואם לילדים, כל הפניות העלו חרס בידינו ונשארנו רק עם הבטחות.

הזנחה קשה: בית ספר איתן באשקלון לילדים עם צרכים מיוחדים
הזנחה קשה: בית ספר איתן באשקלון לילדים עם צרכים מיוחדים | צילום: ללא קרדיט

במהלך הסופה האחרונה שפקדה אותנו (ביירון) כל בית הספר הוצף במי ביוב, נשלח צוות ניקוי, אך ניקיון זה לא חיטוי, מדובר בילדים שלא יכולים להיות חשופים לזיהומים של מי קולחין בשל מערכת חיסונית חלשה, ובאופן כללי אף אחד לא יהיה מוכן לשלוח את הילד שלו לזוהמה כזו".

תגיות:
אשקלון
/
חינוך מיוחד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף