החודש הבודד של הילדים: אלפים נשארים מחוץ למעגל החברתי

בלעדי: הנהגת ההורים הארצית יוצאת במהלך חדש תחת הכותרת "כל ילד שייך". המטרה: לחזק את תחושת השייכות של ילדים ולמנוע מצבי בדידות וניתוק חברתי במהלך הקיץ

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
ילד עצוב אילוסטרציה
ילד עצוב אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
ילדה בודדת (אילוסטרציה)
ילדה בודדת (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

במסגרת הקריאה מציגות הנהגת ההורים הארצית ועמותת כנפי דרור שורת צעדים מעשיים שכל רשות יכולה ליישם כבר במהלך חודש אוגוסט ובהם: קיום פעילויות קהילתיות פתוחות ונגישות ללא עלות או בעלות סמלית, מינוי גורם מתכלל שיחבר בין אגפי החינוך, בתי הספר, המתנ"סים, תנועות הנוער והנהגות ההורים, איתור ילדים וילדות הזקוקים לחיבור חברתי והזמנתם באופן יזום לפעילויות קהילתיות, גיוס בני נוער ומתנדבים ליצירת מפגשים חברתיים והנגשה יזומה של כלל פעילויות הקיץ גם למשפחות שאינן מחוברות למעגלים החברתיים הקיימים.

לצד הקריאה לרשויות, מבקשים היוזמים לפנות גם להורים ולקהילה כולה, להיות קשובים במיוחד לילדים שנותרו מחוץ למעגל החברתי ולבדוק בקבוצות הכיתתיות או הגנים אודות התארגנויות חברתיות. לעיתים די בהזמנה אחת למשחק, לבילוי או לפעילות קהילתית כדי לשנות את תחושת השייכות של ילדים ולהעניק להם פתיחה טובה יותר לשנת הלימודים.

אורן אוזן, יו''ר הנהגת ההורים הארצית
אורן אוזן, יו''ר הנהגת ההורים הארצית | צילום: באדיבות המצולם

היוזמים מדגישים כי אין ציפייה מהרשויות המקומיות לפתור לבדן את בעיית הבדידות של כל ילד וילדה, אלא לנסות להבטיח שלכל אחד ואחת מהם, תהיה לפחות הזדמנות אחת להיות חלק מפעילות קהילתית, להרגיש שרואים אותם ולהתחיל את שנת הלימודים עם תחושת שייכות חזקה יותר.

תגיות:
החופש הגדול
/
נוער
/
חרם
/
אוגוסט
/
הנהגת ההורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף