מהיום: עיצומים במעונות היום, בראשון תחל שביתה ללא הגבלת זמן

במסגרת המחאה על שיפור תנאי כוח האדם במעונות היום, ייפתחו המעונות השבוע בין יום רביעי ליום שישי, לאחר השעה 10:00 בבוקר בלבד. למחאה הצטרפו המעונות במגזר הערבי

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מעון יום
מעון יום | צילום: אריק סולטן

במעונות היום מועסקות מעל 16,000 עובדות בפקידי מנהלות, מחנכות-מטפלות ומבשלות. טענתן של המוחות היא כי מרבית ממדינות ה-OECD ישנו חוק חינוך חינם או מסובסד משמעותי לגילאי לידה ועד גיל 3 בעוד שבישראל אף גורם ממשלתי אינו לוקח את הנושא ברצינות. עוד נטען כי אף בשכבות הגיל הרך נמצאות בתחתית סדר העדיפויות של הממשלה. "מצב זה מכניס לסחרור כלכלי, חברתי, תעסוקתי הורים רבים", נטען במטה המאבק.

עוד נאמר מטעם המוחות: "הממשלה כופה עלינו לפתוח בשביתה, בסירובה לנהל איתנו משא ומתן. ממשלת ישראל מתנערת מאחריות על החינוך לגיל הרך ומזניחה אותו. פנינו גם היום לשרת הכלכלה ולשר האוצר לשבת איתנו לפני כניסת החג השני לשולחן משא ומתן על מנת למנוע את העיצומים והשביתה ולצערנו עד לרגע זה טרם קיבלנו התייחסות". בנוסף, אמרו כי "במקום לחבק את הילדים אנו יוצאים להאבק על עתיד חינוך הגיל הרך. מעונות היום המפוקחים סובלים ממחסור של מאות עובדות ועובדים עקב השכר הנמוך, התנאים המורכבים ופערי השכר המשמעותיים ביחס לסייעות גני הילדים בשלטון המקומי - זו הפקרות".

עוד הסבירו במטה המאבק כי בישראל רמת ההשקעה הציבורית במסגרות לילדים מתחת לגיל שלוש נמוכה בהשוואה למדינות אחרות וביחס לממוצע ה-OECD ועומדת על כ-2,700 דולר בשנה לעומת כ-12,400 דולר בשנה בOECD. היחס בין מספר המטפלות לתינוקות עד גיל שנה במעונות בישראל עומד על 6:1 (עד גיל שנתיים 1:9 ועד גיל 3 1:11), כלומר, על כל שישה תינוקות ישנה מטפלת אחת.

תגיות:
שביתה
/
מעונות יום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף