אייל שני, מיכל אנסקי, יוסי שטרית, שאול בן אדרת, אבי לוי, אסטלה, מיקי שמו, ארז קומרובסקי, דניאל עמית, אבי ביטון, אביב משה, הלל גרדי ועוד רשימה מכובדת של השפים הבכירים של מדינת ישראל יתייצבו בשבוע הקרוב לפרויקט עצום של עולם הקולינריה הישראלי שנקרא ״שבוע האופנה הקולינרי״ יחד עם הפעילה החברתית הכי צעירה במדינת ישראל - אור לוי.
מדי שנה בחודש נובמבר נערך חודש המודעות הבין לאומי לסוכרת הנעורים בכל העולם. הפעם הוחלט לערוך את ״שבוע האופנה הקולינרי״ שיתחיל בחודש המודעות לסוכרת נעורים ויתקיים בנושא "איזון". סוכרתיים מסוג 1 לא מאוזנים והם צריכים להיות 24 שעות עם היד על הדופק כדי שהסוכר יהיה מאוזן.
בקולינריה המצב דומה. המנות חייבות להיות מאוזנות בטעמם. בשבוע האופנה הקולינרי השפים יגישו מנות בהשראת המילה ׳איזון׳, בהתאם למנות האיזון מעצבי האופנה הישראלים ילבישו את השפים, חיבור של עולם הקולינריה עם עולם האופנה. מנות האיזון מוגשות לאור, אך מבחינתה המנות מוגשות לכל ילדי סוכרת סוג 1 כדי להעניק לכל ילדי ישראל הסוכרתיים דבר אחד - איזון!
אור בת ה-11, שסובלת מסוכרת סוג 1 כמעט 6 שנים, מנהלת בשנה האחרונה מאבק חברתי ברשתות החברתיות מול משרד החינוך במטרה שיספק לחולי סייעות לילדים הזקוקים להן. ,המאבק הוא מול משרד החינוך. שאחרי בירור מעמיק בנושא הבנתי שמשלמים לסייעות במסגרת חוק חינוך חובה באזור 30 ש״ח לשעה וזה לא נותן להן מוטיבציה לעבוד בתחום. מכך יוצא שאין סייעות במאגר. הילדים עם התלות בזולת נשארים בבית. אז איפה חוק חינוך חובה מתקיים פה?".
"גרדי ניסה ללמוד מעט על התזונה של מי שחולה בסוכרת נעורים והבין שחשוב לאכול מספר ארוחות לאורך היום, כדי להישאר מאוזן מבחינת סוכרים וגם להקפיד על שתייה לאורך היום. המרק ענה על הצורך מבחינתו, בצורה אידיאלית, בנוסף לזה שבדרך כלל הוא מוגש ללא סוכר, עבורו זה היה איזון מושלם לנפש. מרק בריא, טעים שכל לגימה ממנו זו חוויה".