הליכוד יקיים מחר מסיבת עיתונאים בהשתתפות ח"כ אופיר אקוניס, מירי רגב ועו"ד דוד שמרון שבה יחשוף לטענתו קשרים בין מפלגות המחנה הציוני ומרצ לבין עמותות הפועלות במימון זר במטרה להפיל את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת ממשלתו.
על פי הטענה מחלקת המדינה האמריקנית העניקה לארגון "קול אחד" מענקים בשווי של מיליוני שקלים לצורכי קידום פעולתם. עוד טוענים בליכוד כי הארגונים "קול אחד" ו-V15 אמורים להתמזג כשמטרתם המשותפת היא גיוס של עשרות אלפי מתנדבים שיעברו מדלת לדלת וישכנעו את הציבור להצביע נגד נתניהו, בשיטה דומה לשיטה שבה נבחר ברק אובמה בארצות הברית.
עוד הם טוענים כי משרד הייעוץ הפולטי בראשות ג'רמי בירד, שהיה איש השטח הראשי של קמפיין אובמה ב-2012, מייעץ לקמפיין שמטרתו החלפות השלטון בישראל.
בעניין זה הגיש הליכוד עתירה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט סלים ג'ובראן, ובה הוא בקשה להוציא צו מניעה דחוף המורה למפלגות העבודה, התנועה ומרצ, להימנע מלקיים תעמולת בחירות עקיפה, שלא במסגרת תעמולת בחירות ע"י המפלגות באופן ישיר, ובפרט להימנע מקיום תעמולת בחירות באמצעות הפרויקטים המכונים V15 ופרויקט 61.
בליכוד טוענים כי מדובר ב"פרשת העמותות 2" ובמקרה חמור של חזר הדפוס התנהגות בה נקטה מפלגת העבודה בעברה במה שכונה פרשת העמותות.
בעקבות העתירה הורה השופט ג'ובראן לצרף כמשיבים את מבקר המדינה ואת היועץ המשפטי לממשלה. הוא ביקש את תגובתם עד לאמצע השבוע.