"ההתנהלות האישית של נתניהו מחליאה, אורח חייו הנוכחי של נתניהו מלמד שהוא מנותק באופן מוחלט מהצרכים ומהבעיות הבסיסיות של הציבור״, יורה היועץ האסטרטגי אייל ארד. ״בעיקר מוזר לי הטיעון של ׳כולם ככה', ששמעון פרס נהנתן לא פחות, זה מזכיר לי את הילדים שלי שאומרים לי 'אבל כולם ככה', ואז אני אומר 'ואם כולם יקפצו מהגג גם אתם תקפצו?'. אהוד אולמרט הורשע בשוחד, אז עכשיו כולם יכולים לקחת שוחד? זו בהחלט שאלה שצריכה להשפיע על כוונות ההצבעה שלנו. מי שזה לא מוצא חן בעיניו שלא יצביע עבורו״. ארד, הקמפיינר המיתולוגי, היה אחד האנשים המקורבים ביותר לנתניהו במשך כעשור, עד שנתניהו נבחר לראש ממשלה ב־96', וכעת אחראי בשנה וחצי האחרונות להתארגנותה של תנועת הרוב החדש, הקוראת להחלפת הממשלה.
במשרדו בתל אביב, ביום שבו פורסם הסרטון מעורר המחלוקת של מושיק גלאמין המסייר בבית ראש הממשלה בחברת שרה נתניהו, ארד אומר שהוא עדיין לא הספיק לצפות בסרט, אם כי הוא כבר בקיא בכל ניואנס שלו. מאז שדרכיהם נפרדו, ארד הקפיד לא להתבטא נגד נתניהו, פה ושם הוא רמז ש״יש לו בעיות אופי, בעיה באישיות, יש לו אישיות פזיזה, חוסר יכולת לעמוד במצבי לחץ וחוסר יכולת לקבל החלטות. הוא לא מתאים להיות ראש ממשלה״. בסרטה של ענת גורן, ״כל אנשי הקמפיין״, ארד, שהיה יועץ במטה הבחירות של אהוד אולמרט, אמר על נתניהו: ״אני רוצה להוריד אותו לגמרי, הוא מדמם במים, נשים לו את הרגל פה ונלחץ, זה הופך להיות הספורט הלאומי עכשיו, יש פה הזדמנות לפרק לו את האמ־אמא של האמא שלו״. עכשיו הוא יוצא מהצללים שעטפו אותו לקרב גלוי נגד ראש הממשלה עם כל העוינות והטינה, כאילו לא עברו ליטרים רבים של מים בנהר מאז שחלפו 18 שנים מעבודתם המשותפת.
״אני שמאלני?״, שואל ארד עוד לפני שהוא מתיישב, ״בגיל 16 נכנסתי לחיים הפוליטיים בליכוד כשמנחם בגין עמד בראש הליכוד, אחר כך עבדתי עם נתניהו בליכוד, רק בגלל עמדותי הפוליטיות חלק גדול מהעבודות היה בהתנדבות, אז איך אפשר להגיד שאני שמאלני?״.