המסר של נתניהו לבן גביר: "לא אוציא שותפה כדי לצרף אחרים"

בישיבת הקמפיין של הליכוד הוצגה מפלגתו של עופר וינטר כסכנה משמעותית לאובדן קולות במחנה הלאומי. נתניהו הציג תמונה אופטימית והבהיר כי הקואליציה הנוכחית תהיה הבסיס של הממשלה הבאה

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: דוד כהן פלאש 90
3
גלריה
עופר וינטר
עופר וינטר | צילום: אבשלום ששוני

נתניהו הציג בפני הנוכחים תמונת מצב אופטימית. לדבריו, נתונים סטטיסטיים שבידי הליכוד מצביעים על יתרון למחנה הלאומי ולמפלגה. פירוט של הנתונים שעליהם התבססה ההערכה לא הוצג בפומבי. נתניהו ביקש לשדר לחברי הרשימה כי לליכוד יש בסיס לניצחון, וכי המבחן יהיה ביכולת למצות את כוחו האלקטורלי של המחנה.

בנימין נתניהו ומשורייני הליכוד
בנימין נתניהו ומשורייני הליכוד | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

לפי המתווה שהציג נתניהו, הקואליציה הנוכחית תהיה נקודת המוצא להקמת הממשלה הבאה. הוא מותיר אפשרות לצירוף מפלגות נוספות שיקבלו את קווי היסוד שלה, אך מבהיר שהדבר לא ייעשה באמצעות הוצאת אחת השותפות הקיימות. מבחינת בן גביר, המסר מפורש: נתניהו אינו מתכוון להוציאו מהממשלה כתנאי לצירופו של שותף אחר.

גם החרדים עלו בשיחת חידוד המסרים. נתניהו הזהיר מפני ניסיונות של המחנה היריב למשוך אותם אחרי הבחירות ואמר: "השמאל ייתן להם הכל על דף לבן". בליכוד מבקשים לשמר את השותפות עם המפלגות החרדיות גם לקראת הרכבת הממשלה הבאה.

תגיות:
הליכוד
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף