האוצר מבקש מהכנסת לעקר את סמכותה של רשות שמירת הטבע והגנים הלאומיים להתנגד להקמת מפעלים שיוגדרו "חיוניים" או תשתיות לאומיות ובכך ממית אסון על מאמצי שמירת הטבע בחסות החקיקה הממשלתית אם חלילה תעבור.
דימה פינה את הצב למרכז להצלה לצבי ים של רשות הטבע והגנים. הווטרינר ד"ר צחי אייזנברג וגיא איבגי, המטפל הראשי של מרכז ההצלה, הוציאו את שני הקרסים בהצלחה והצב נשלח להמשך התאוששות בבריכת שיקום לצבים רכים במרכז ההצלה במכמורת.
"האחים דגו במקום מותר ופעלו נכון כדי להציל את הצב שתפסו בטעות" מדגישים ברט"ג, "מדובר באירוע נדיר ובסך הכל בצב השלישי מסוגו שנפגע מפעילות אדם השנה".
"מאז 2005 אנחנו מעבירים צבים רכים שבקעו בשמורת החולה לנחלי החוף אחרי שבשנות השישים הועברו צבים בכיוון ההפוך מחשש לעתידם בנחלים שסבלו מהתייבשות כבר אז, וזאת משום שבשמורה התבססה אוכלוסייה שהתחילה לגרום נזקים לשמורה" מספרת ד"ר מילשטיין, "בנחל אלכסנדר הצלחנו לזהות כבר 44 נקבות מטילות שהזדווגו עם 36 זכרים שונים".