שלמה יעקובסון: "לארה"ב תפקיד מרכזי בפתרון משבר האנרגיה"

ביקורו של הנשיא ג'ו ביידן במזרח התיכון עורר שוב את הדיון על המצב הנוכחי בשווקים. מייסד גט פיול: "זו לא גזירת גורל"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שאיבת נפט ואנרגיה ירוקה. יש שלל פתרונות אפשריים
שאיבת נפט ואנרגיה ירוקה. יש שלל פתרונות אפשריים | צילום: Canva
2
גלריה

ביקורו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, בישראל ובערב הסעודית, זכה לכותרות רבות בארץ וברחבי העולם. ראשי המדינות ושאר הבכירים שנפגשו עם ביידן שוחחו עימו על שלל נושאים, ובין היתר גם על משבר האנרגיה העולמי.

מספר נתונים כדי לסבר את האוזן: מחיר ליטר דלק בישראל חצה את רף ה-8 שקלים, בארה"ב נרשם שיא של יותר מ-5 דולר לגלון, האינפלציה בארה"ב בשיא של 40 שנה - 9.1 אחוזים ובישראל האינפלציה בקצב שנתי של 4.4 אחוזים. תוסיפו לכך את המלחמה שעדיין נמשכת בין רוסיה לאוקראינה ותקבלו חוסר ודאות גדול לקראת שנת 2023.

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, המשמש גם כשר ההגנה וסגן ראש הממשלה, הבטיח לנשיא ביידן להגביר את התפוקה של ארצו ל-13 מיליון חביות נפט ביום. "המטרה של שני הצדדים היא להגדיל את התפוקה ולהשתחרר עוד יותר מהתלות שיצרה רוסיה", הסביר שלמה יעקובסון. לשם השוואה, בחודש יוני הסעודים הפיקו כ-10.5 מיליון חביות ליום.

שלמה יעקובסון. ''מנסים לפתור את הפלונטר''
שלמה יעקובסון. ''מנסים לפתור את הפלונטר'' | צילום: GET FUEL

בעקבות המלחמה במזרח אירופה, רבים סברו כי האנרגיה הירוקה, שמציעה חלופות לנפט, תקבל זריקת מרץ רצינית ותהווה אלטרנטיבה אמיתית. הנתונים בשטח מראים כי אף אחד עדיין לא מוותר על השיטות המסורתיות.

תגיות:
שלמה יעקובסון
/
שלמה אלון יעקובסון
/
גט פיול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף