יוזמה משותפת: עובדי סודהסטרים וילדיהם סייעו לצבי הים שבקעו להגיע לים

בימים האחרונים התקיים בחוף זיקים בדרום אירוע בקיעה בהשתתפות עובדי המפעל וילדיהם. זאת, כחלק מסדרת פעילויות שעורכת החברה למען צבי הים הקטנים

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
צב ים
צב ים | צילום: קובי בן דוד, סודהסטרים

בימים אלה נמצאת בשיאה עונת בקיעה והגחת צבי הים הצעירים (אבקועים) בחופי הים בארץ, כשאין־ספור צבים קטנטנים שמגיחים מביצים שהטילו צבות ים בחוף מנסים להגיע אל המים ולהתחיל את חייהם. פקחי רשות הטבע והגנים מסייעים לאבקועים שהתקשו להגיח ועורכים מעקב אחר מספרם, מספר הביצים הלא פוריות או חלילה מספר האבקועים שלא שרדו.

בימים האחרונים התקיים בחוף זיקים בדרום אירוע בקיעה, אחד מכמה שהרשות מקיימת בשיתוף הציבור, בהשתתפות עובדי סודהסטרים וילדיהם. זאת, כחלק מסדרת פעילויות שעורכת החברה למען צבי הים הקטנים. יש לציין, כי הכלובים שמהם שוחררו האבקועים נבנו גם כן על ידי עובדי סודהסטרים על מנת להגן על ביצי הצבים.

כחלק מהמחויבות שלה לטובת הסביבה בכלל והתאוששות אוכלוסיית הצבים בפרט, תרמה סודהסטרים כספים גם לארגון ייעודי הפועל למען הצבים. בנוסף, השבוע הושבו לטבע בחוף שמורת דור־הבונים שבעה צבי ים חומים בוגרים שנפלטו בחופי הארץ ושוקמו במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים.

תגיות:
סודה סטרים
/
צבי ים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף