בשנים האחרונות תופס הברוקולי מקום מרכזי יותר ויותר בעולם הקולינריה הישראלי על שלל גווניו. מה יש בברוקולי, שהופך אותו גם לירק בריא במיוחד, לצד טעמו המשובח והעסיסי? במסגרת פינתה "טוב לדעת" בתוכניתה ב-103FM, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הירק האקזוטי שמתאים כמעט לכל ארוחה. "הברוקולי נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש. הוא מכיל כמעט פי 2 ויטמין C אפילו מתפוזים, ופי 10 מאשר בתפוחים, ובהשוואה לפירות גם כמעט שאין בו סוכר. יש בו המון סידן שדרוש לעצמות ולתפקוד השרירים שלנו, אשלגן עבור לחץ הדם, סיבים תזונתיים המונעים מחלות מעיים ונוגדי חמצון חשובים".

רופאת עור חשפה: אתם משתמשים בדאודורנט לא נכון - זו הסיבה העיקרית לכך
לכבוד החופש הגדול: האטרקציות שיהפכו את הקיץ ללוהט במיוחד

"הברוקולי נמצא במחקרים רבים כיעיל נגד סרטן מסוגים שונים כולל סרטן הערמונית, ונגד מחלות רבות אחרות כמו קטרקט ודלקת מפרקים", הוסיפה. "אחד הדברים היותר משמחים אולי, הוא שיש בברוקולי כמות יפה של טריפטופן - החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, התורם למצב רוח טוב ולהפחתת החשק לפחמימות". 

לסיום הסבירה כיצד מומלץ לאכול אותו: "בישול במים יכול לגרום למעבר של מינרלים חשובים מהברוקולי אל מי הבישול. מאדים ברוקולי שתי דקות ואז הצבע הירוק שלו נהיה ירוק יותר? זה השלב שבו הערך התזונתי שלו הכי גבוה, והחומרים התזונתיים שבו הכי זמינים לגוף". 

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.