רחל דבח בת ה-58 היא מנהלת מערך המזון של המרכז הרפואי הרצוג בירושלים, אשר מופקדת ביומיום על הבישול למאות מטופלי המרכז הרפואי ולצוותים הרפואיים. דבח היא אם לארבעה ילדים, בהם בן שמשרת כקצין מילואים בדרום. מאז תחילת המלחמה, רחל מפקדת במטבח של המרכז הרפואי הרצוג על חמ"ל מתנדבות ומתנדבים, שאחראי על אפיית מאות חלות טעימות וטריות לחיילי צה"ל מידי שבוע.

לקראת עסקה? חמאס הסכים לשחרור 50 חטופים תמורת שלושה ימי הפוגה
"מרכז חייה": ליאל הובאה למנוחות עם דודתה ששימשה לה כאמא

"כשפרצה המלחמה, רציתי לעשות ולתרום. פניתי להנהלת המרכז הרפואי בבקשה להשתמש במטבח המרווח והחדש, שנבנה לאחרונה לאפיית חלות לחיילים. לשמחתי, קיבלתי מיד תשובה חיובית", סיפרה, "הקמתי קבוצת וואטסאפ והצטרפו אליי עשרות מתנדבים, חלקם עובדי הרצוג. כל יום חמישי מהצהרים - ועד הערב, אנחנו אופים במטבח מאות חלות טעימות, על חשבון שעות העבודה.

רחל דבח  (צילום: חדוה אבו חצירה)
רחל דבח (צילום: חדוה אבו חצירה)

את החלות אנחנו שולחים ליחידות שונות, פעם שריון או תותחנים, פעם גבעתי וגולני, פעם חיל הים ואחרות. זאת התודה הקטנה והסמלית שלנו במרכז הרפואי הרצוג לחיילי צה"ל, שנלחמים עבורנו".