"רציתי לעשות ולתרום": הכירו את חמ"ל החלות הייחודי בירושלים

רחל דבח בת ה-58 היא מנהלת מערך המזון של המרכז הרפואי הרצוג בירושלים, מפקדת במטבח של המרכז הרפואי הרצוג על חמ"ל מתנדבות ומתנדבים, שאחראי על אפיית מאות חלות לחיילים בעת המלחמה

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
תיעוד מחיסול המחבלים על ידי כלי הטיס, דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

רחל דבח בת ה-58 היא מנהלת מערך המזון של המרכז הרפואי הרצוג בירושלים, אשר מופקדת ביומיום על הבישול למאות מטופלי המרכז הרפואי ולצוותים הרפואיים. דבח היא אם לארבעה ילדים, בהם בן שמשרת כקצין מילואים בדרום. מאז תחילת המלחמה, רחל מפקדת במטבח של המרכז הרפואי הרצוג על חמ"ל מתנדבות ומתנדבים, שאחראי על אפיית מאות חלות טעימות וטריות לחיילי צה"ל מידי שבוע.

"כשפרצה המלחמה, רציתי לעשות ולתרום. פניתי להנהלת המרכז הרפואי בבקשה להשתמש במטבח המרווח והחדש, שנבנה לאחרונה לאפיית חלות לחיילים. לשמחתי, קיבלתי מיד תשובה חיובית", סיפרה, "הקמתי קבוצת וואטסאפ והצטרפו אליי עשרות מתנדבים, חלקם עובדי הרצוג. כל יום חמישי מהצהרים - ועד הערב, אנחנו אופים במטבח מאות חלות טעימות, על חשבון שעות העבודה.

רחל דבח
רחל דבח | צילום: חדוה אבו חצירה

את החלות אנחנו שולחים ליחידות שונות, פעם שריון או תותחנים, פעם גבעתי וגולני, פעם חיל הים ואחרות. זאת התודה הקטנה והסמלית שלנו במרכז הרפואי הרצוג לחיילי צה"ל, שנלחמים עבורנו".

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף