מחקר מצא: כך צריכת אגוזים עשויה להשפיע על תפקוד המוח | ד"ר מאיה רוזמן

שקדים ואגוזים למיניהם הם מוצרי מזון הנהדרים לבריאותנו, אך האם ידעתם שיש להם גם השפעות על המוח שלנו? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על היתרונות הרבים שבצריכת אגוזים, שקדים, בוטנים ועוד

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אגוזי מלך
אגוזי מלך | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

כבר ידוע שבכל סוגי האגוזים והשקדים, האינדקס הגליקמי אפסי, כלומר הם לא מקפיצים את רמות הסוכר בדם. יש בהם שומנים מאוד איכותיים, הרבה מינרלים כמו אבץ שחשוב למערכת החיסון, מגנזיום שדרוש לתפקוד השרירים, סידן שחשוב לעצמות, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה.

יש בהם גם חלבונים מאוד איכותיים ובקיצור, כולם נחשבים למזון-על. במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו מה קורה עם מוסיפים לתפריט היומי מיקס של אגוזים מסוגים שונים. נתנו לאנשים 15 גרם (יש פחות מ-100 קלוריות בכמות כזו) מיקס של אגוזי מלך פיסטוקים, קשיו, ואגוזי לוז – במשך ארבעה חודשים.

כך אגוזים מועילים לנו לבריאות המוח
כך אגוזים מועילים לנו לבריאות המוח | צילום: אינג'אימג'

לקבוצה אחרת לא נתנו את התוספת הזו. לאחר ארבעה החודשים – וזה זמן יחסית קצר – כבר גילו שיפור מובהק בזרימת הדם למוח, בתגובת המוח לאינסולין, ובתפקוד הקוגניטיבי של האנשים שקיבלו את האגוזים. המשתתפים שקיבלו את התוספת הזו לא עלו במשקל. המלצת החוקרים הייתה לשלב מיקס אגוזים בתפריט היומי לא רק לבריאות הלב ולמניעת סוכרת, אלא גם לבריאות המוח.

תגיות:
בריאות
/
אגוזים
/
מוח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף