בארץ נערכים לקליטת הישראלים מיפן, הנגבי ביקש למנוע כניסת עובדים מתאילנד

ביה"ח שיבא ערוך לקליטת הישראלים ביחידה נפרדת שתאויש על ידי צוות ייעודי ונפרד שהוקצה לצורך משימה זו בלבד. לנה סמואלוב, שנצורה בספינת הקורונה: "כולם יידבקו"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטלוגו 103fm צילום: באדיבות 103FMמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ספינת הקורונה
ספינת הקורונה | צילום: TANG CHHIN Sothy / AFP

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן הוסיף: "כל הטיפול בהבאת הנוסעים מהספינה הוא אירוע לוגיסטי ורפואי מורכב וזה מבחינתי המקום להודות לכלל הגופים שלוקחים בכך חלק. לכלל חברות הביטוח מגדל, הראל, כלל ופספורטכארד שחכרו את המטוס ומסייעים בהבאתם של הנוסעים. כמו כן למד"א שיערך בשדה התעופה להסיע אותם ל'שיבא' לבידוד ולבדיקות רפואיות.

פרופ' אלחנן בר-און, מנהל המרכז לרפואה במצבי חירום ב"שיבא" אמר, כי "המומחיות שלנו היא בהובלה ובטיפול במשימות חירום לאומיות, וכך נעשה גם במקרה זה – במקצועיות ובאחריות".

לאור הנחיית משרד הבריאות לבידוד לנוסעים השבים מתאילנד, ולנוכח העובדה שבעוד שעות אמורה לצאת טיסה מתאילנד ועליה עשרות עובדים זרים למשקים חקלאיים, מבקש שר החקלאות להאריך את שהיית העובדים הזרים מתאילנד בישראל, ולא להביא חדשים במקומם. שר החקלאות, צחי הנגבי, אמר: "צריך להאריך שהיית עובדי חקלאות מתאילנד בארץ, ולא לאשר כניסת חדשים".

השר הנגבי הנחה את מנכ"ל משרדו, שלמה בן אליהו, לפנות למשרדי הבריאות, הפנים והחוץ, ולהביא בפניהם את עמדת משרדו לפיה מן הראוי להימנע בעת הזו מהגעת עובדים חדשים.

במסגרת היערכות המשטרה למצב שבו תידרש בעתיד לסיוע באכיפה למשרד הבריאות על פי צו או לגורמי הרפואה בעת הצורך, הוחלט כי בימים הקרובים יחולקו לשוטרי הסיור בשטח ציוד מיגון ייעודי (מסכות ונשמיות) שיימצאו בניידות המשטרה במוכנות לשימוש מיידי בעת הצורך.

מהמשטרה נמסר כי מדובר במהלך שנועד להגביר את המוכנות המבצעית של הכוחות לתרחיש עתידי שטרם התממש באזורנו, על מנת לספק לשוטרים את כל האמצעים לבצע את תפקידם בשגרה ובחירום.

תגיות:
חולים
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף