דו"ח של Live Science, מצא כי דפוסי תזונה המאופיינים בצריכה גבוהה של פירות, ירקות, דגנים מלאים, דגים, שמן זית, מוצרי חלב דלי שומן, וכן צריכה נמוכה של מזונות מן החי - עשוי להפחית הסיכון לדיכאון.

לעומת זאת, דפוס תזונה המאופיין בצריכה גבוהה של בשר אדום ו/או מעובד, דגנים מזוקקים, ממתקים, מוצרי חלב עתירי שומן, חמאה, תפוחי אדמה ומרקים עתירי שומן, וצריכה נמוכה של פירות וירקות - עלול להגביר את הסיכון לדיכאון. 

בכך, ממצאי המחקר שנערך לאחרונה סותרים הנחה מקובלת לפיה צמחונים נוטים יותר לדיכאון מאשר אוכלי בשר. כך למשל, מחקר שפרסם החודש The Journal of Affective Disorders פרסם מצא כי צמחונים היו בסיכון גבוה פי שניים לחוות אפיזודות של דיכאון מאשר אוכלי בשר. המחקר בדק 14,216 מבוגרים בברזיל בין הגילאים 35 עד 74.