על פי דעות של תזונאים רבים, מיליוני בני אדם לא צורכים את הממתק הפופולרי בדרך הנכונה. בראש רשימת הטעויות עומדות האחסון של השוקולד בתוך המקרר, אכילתו במהלך שעות הלילה, כמו גם אכילתו לצדם של מאכלים אחרים.
המומחית מסרה לעיתון "הטלגרף" הבריטי כי מומלץ לאחסן את השוקולד בטמפרטורה שלא עולה על 18 מעלת צלזיוס, כמו כן לא לשמור אותו במקרר בו רמות הלחות הן גבוהות. סימנים לכך שהשוקולד לא אוחסן כראוי יהיו כאשר השוקולד מתפורר בצורה לא אחידה, או נמס מהר מידי בין אצבעותינו.
עוד ציינו המומחים כי לעיסת שוקולד מגבילה את החוויה החושית, וכי יש לאפשר לחתיכות להימס בפה, מה שיעניק לנו חווית אכילה מהנה יותר.