עצות מממלכת השוקולד: מומחית מסבירה כיצד לאכול שוקולד נכון, ומדוע לא כדאי לאחסן אותו זמן רב מידי במקרר.

על פי דעות של תזונאים רבים, מיליוני בני אדם לא צורכים את הממתק הפופולרי בדרך הנכונה. בראש רשימת הטעויות עומדות האחסון של השוקולד בתוך המקרר, אכילתו במהלך שעות הלילה, כמו גם אכילתו לצדם של מאכלים אחרים.

מסקר שנערך בקרב אזרחים בהודו, נמצא כי 78% מהם שמרו את השוקולד לרוב במקרר. 

המומחית מסרה לעיתון "הטלגרף" הבריטי כי מומלץ לאחסן את השוקולד בטמפרטורה שלא עולה על 18 מעלת צלזיוס, כמו כן לא לשמור אותו במקרר בו רמות הלחות הן גבוהות. סימנים לכך שהשוקולד לא אוחסן כראוי יהיו כאשר השוקולד מתפורר בצורה לא אחידה, או נמס מהר מידי בין אצבעותינו.

השעה 11:00 ביום היא הזמן המומלץ ביותר לאכילת שוקולד, כיוון שהממתק, המכיל קפאין וסוכר, הופך אותו למרענן טוב לפני ארוחת הצהריים, הנוטה להיות הכבדה ביותר מבין הארוחות.

עוד ציינו המומחים כי לעיסת שוקולד מגבילה את החוויה החושית, וכי יש לאפשר לחתיכות להימס בפה, מה שיעניק לנו חווית אכילה מהנה יותר. 

לבבות שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לבבות שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)