רגע לפני המנגל ביום העצמאות: כמה טיפים שיעזרו לכם לחגוג ועדיין לשמור על הבריאות

לקראת חגיגת המנגלים, תזונאית מומחית עם שורת המלצות שיעזרו לכם לעבור את החג ללא תוספת קלוריות מיותרת. וגם: חמישה יתרונות תזונתיים ובריאותיים של הפלאפל שלא ידעתם קודם

משה כהן צילום: מעריב אונליין
מנגל עצמאות בכינרת (למצולמים אין קשר לכתבה)
מנגל עצמאות בכינרת (למצולמים אין קשר לכתבה) | צילום: טלי בר, איגוד ערים כינרת

בשבוע שלקראת יום העצמאות ובמהלכו מזנקת צריכת הבשר בכ-50%, כך עולה מנתוני משרד החקלאות, שפורסמו לקראת יום העצמאות ה-75 למדינת ישראל בו צפויים המונים לציין את היום בפיקניקים ומנגלים.

לקראת חגיגת המנגלים, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בשירותי בריאות כללית במחוז דן-פתח תקווה, מריאנה אורבך, מציגה שורת המלצות כדי לחגוג באופן בריא ולעבור את החג ללא תוספת קלוריות מיותרת. בנוסף, היא מפרטת את ערכם הקלורי של המאכלים המאפיינים את יום העצמאות.

בסלט ישראלי בממוצע יש כ–110 קלוריות למנה, ובצלחת גדולה הכוללת פלחי אבטיח יש כ–500 קלוריות. בשלוש כפות של חומוס קנוי יש  כ–150–200 קלוריות ובשלוש כפות חומוס+טחינה + שמן, יש כ–450 קלוריות. בכף טחינה מוכנה, יש כ–45 קלוריות ובכף טחינה גולמית יש כ–90 קלוריות.

"אפשר גם ללכת על הצד הצמחוני ולהכין שיפודי ירקות הכוללים עגבניות, בצלצלים ופלפלים אשר תורמים לבריאות", היא אומרת.

אורבך ציינה עוד כי הפלאפל הנחשב למאכל הלאומי – בריא, בעל ערך תזונתי ועשיר בוויטמינים ומינרליים רבים, כסידן, ברזל ואבץ. לדבריה, מנת הפלאפל יכולה להוות ארוחה בסיסית, בריאה מאוד ומשביעה. עם זאת, היא גם ממליצה לוותר על מנת הצ'יפס עשירת הקלוריות.

תגיות:
תזונה
/
פלאפל
/
מנגל
/
מנגלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף