הרעלת מזון מתרחשת בדרך כלל בעת אכילת מזון מקולקל. לרוב היא מתרחשת מאכילה של בשר, ביצים ודגים, המכילים רעלים או פתוגנים כגון חיידקים.
להרעלת מזון סימנים קלאסיים הכוללים:
כיצד מטפלים בהרעלת מזון?
הרופאים ממליצים:
האגודה הדגישה את חשיבות התזונה הנכונה במקרה של הרעלת מזון, והסבירה כי יש לספק לגוף מספיק נוזלים שיחליפו את הנוזלים והמלחים שאבדו לגוף בעקבות ההקאות והשלשולים.
כדי לא להכביד על מערכת העיכול, יש לחזור בהדרגה לאכילה של מזון מוצק. בהתחלה עדיף לאכול דייסה, אורז ותפוחי אדמה ולהימנע ממזונות מתובלים וחריפים.
אם הסימפטומים לא נעלמים תוך שלושה ימים, יש לפנות לרופא. נוכחותם של תסמינים אחרים כגון חום ודם בצואה עלולה להצביע על בעיה גדולה יותר ועל כן חשוב להיבדק. יש לנקוט משנה זהירות בהתמודדות עם הסימפטומים של הרעלת מזון אצל ילדים, נשים בהריון וקשישים, שכן בקרב אוכלוסיות רגישות אלה המצב יכול להידרדר במהירות.