דברו אליי בפרחים: כך תבשלו נכון ברוקולי | מאיה רוזמן

אוהבים ברוקולי? ד"ר מאיה רוזמן על הירק הנחשב לאחד הבריאים ביותר, ועל סגולותיו הרפואיות. וגם: כיצד מומלץ לאכול אותו כך שערכו התזונתי יישמר?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ברוקולי
ברוקולי | צילום: אינגאימג'

"הברוקולי נמצא במחקרים רבים כיעיל נגד סרטן מסוגים שונים כולל סרטן הערמונית, ונגד מחלות רבות אחרות כמו קטרקט ודלקת מפרקים", הוסיפה. "אחד הדברים היותר משמחים אולי, הוא שיש בברוקולי כמות יפה של טריפטופן - החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, התורם למצב רוח טוב ולהפחתת החשק לפחמימות".

לסיום הסבירה כיצד מומלץ לאכול אותו: "בישול במים יכול לגרום למעבר של מינרלים חשובים מהברוקולי אל מי הבישול. מאדים ברוקולי שתי דקות ואז הצבע הירוק שלו נהיה ירוק יותר? זה השלב שבו הערך התזונתי שלו הכי גבוה, והחומרים התזונתיים שבו הכי זמינים לגוף".

תגיות:
בריאות
/
ברוקולי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף