איזה קמח הכי בריא? מאיה רוזמן עושה סדר | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן פירטה מה הם סוגי הקמחים הבריאים ומה ההבדלים ביניהם בתוכניתה ב-103FM. בנוסף הסבירה איזה קמחים מתאימים לסוגי מאכלים שונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קמח, אילוסטרציה
קמח, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

האם לכוסמין יש יתרון? "לא אם הוא לא מלא". היא פירטה מה הם סוגי הקמח הבריאים, שבהם כדאי לעשות שימוש: "למאכלים מתוקים תשתמשי בקמח שקדים. הוא מלא חלבון, שומנים איכותיים, סידן וברזל, עם אינדקס גליקמי אפס. זה מאה אחוז בריא".

עוד אמרה, כי "אם זה לא למאכלים מתוקים או אפייה - עדיף קמח עדשים כתומות, קמח אפונה וקמח חומוס. יש להם טעמים נורא חזקים והם לא מתאימים להכל אבל מבחינה בריאותית קמחים מקטניות מנצחים בענק כל קמח אחר".

תגיות:
בריאות
/
קמח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף